«Δίκαιη κατανομή των βαρών και ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα, με το νέο φορολογικό πλαίσιο» τόνισε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Περλεπέ στη συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, τόνισε ότι με τη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση, κατανέμονται δίκαια τα φορολογικά βάρη και μπαίνουν ενιαίοι κανόνες, ώστε να επικρατήσει η φορολογική δικαιοσύνη στη κοινωνία της χώρας μας.
Η κυρία Περλεπέ απεύθυνε σκληρή κριτική στη Ν.Δ. για τη φορολογική πολιτική που άσκησε τα προηγούμενα 5,5 χρόνια, από την οποία ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς αυτοί που θα έπρεπε να συνεισφέρουν τα περισσότερα και τα βάρη σήκωσαν εκείνοι τους οποίους το κράτος όφειλε να ελαφρύνει, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Όπως τόνισε, σήμερα, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια συγκροτημένη προσπάθεια συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αδικιών στο σύστημα φορολόγησης, μπαίνει φραγμός στη «μαύρη» οικονομία, οργανώνεται με σαφή τρόπο η σύλληψη της φορολογητέας ύλης που διέφυγε από το σύστημα και διευρύνεται η φορολογική βάση για όλους.
«Η φορολογία γίνεται με την πιο προοδευτική κλίμακα που υπήρξε ποτέ και το βάρος μετατοπίζεται από τα χαμηλά και μεσαία, στα υψηλά εισοδήματα.
Με το νέο πλαίσιο που ορίζεται στο νομοσχέδιο ο αναδιανεμητικός ρόλος του συστήματος φορολογίας, επιτυγχάνεται προς όφελος των πολλών και του αισθήματος δικαίου, δίνοντας ταυτόχρονα αναπτυξιακή προοπτική
Βεβαίως δίνονται κίνητρα για την ανάπτυξη μέσα από τα φορολογικά μέτρα, με αυστηρό έλεγχο όμως για το αν πράγματι εκπληρώνεται ο στόχος αυτός.
Οι ρυθμίσεις έχουν βασικό στόχο, να σταματήσει να πληρώνει ο συνεπής φορολογούμενος τους ασυνεπείς, τους φοροφυγάδες και τους επιτήδειους. Αυτός που πλουτίζει σε βάρος των άλλων θα τιμωρείται και έτσι θα νοιώσουν οι πολίτες ότι η εποχή των έξυπνων και των κορόιδων τελείωσε.
Το νέο σύστημα φορολογίας αποτελεί μια μεγάλη τομή που δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος με φορολογική δικαιοσύνη, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, για το κοινωνικό σύνολο και τη χώρα».

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος