Η βρετανική εφημερίδα Guardian έχει πολλάκις τιμήσει τη χώρα μας με εκτενή αφιερώματα που παρουσιάζουν αξέχαστες εμπειρίες στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες της 10 ελληνικούς προορισμούς, νησιά αλλά και παραθαλάσσιους οικισμούς, που είναι ιδανικοί για ήσυχες διακοπές μακριά από συνωστισμούς.

«Η Ελλάδα είναι η λέξη στα χείλη όλων και ελπίζουμε ότι οι ηλιόλουστες παραλίες της θα μας καλωσορίσουν σύντομα. Τα παρακάτω μέρη προσφέρουν μία πραγματική γεύση Ελλάδας», διαβάζουμε στην εισαγωγή του άρθρου.

Η Guardian συμπεριέλαβε στην λίστα με τους 10 ελληνικούς προορισμούς την Εύβοια.

Συγκεκριμένα για την Εύβοια αναφέρει:

Το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί, με πρόσβαση και διά ξηράς, είναι ένα διαμάντι που αξίζει για την ποικιλία που προσφέρει: Αλλού μοιάζει με μια… Ελβετία που κρέμεται πάνω από τη θάλασσα, και αλλού με την Καραϊβική. Έχει πάρα πολλά πράγματα για να κάνει κανείς και δεν έχει σχεδόν ποτέ πολύ κόσμο.

Παραλία Χιλιαδού

Στα βόρεια του νησιού οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού αναφέρονται από τον Πλούταρχο και τον Αριστοτέλη ως το μέρος που πήγε ο Ηρακλής όταν έπρεπε να αποκαταστήσει τις δυνάμεις του. Οι πιο πρόσφατοι επισκέπτες έχουν συμπεριλάβει τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη Μαρία Κάλλας, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Ομάρ Σαρίφ. Στο άλλο άκρο του νησιού, το κτήμα κρασιού Montofoli στην Κάρυστο προσφέρει περιηγήσεις και γευσιγνωσίες από τις τέσσερις ποικιλίες του, συμπεριλαμβανομένων των φημισμένων επιδορπίων κρασιών. Η Κάρυστος διοργανώνει ένα φεστιβάλ κρασιού στα τέλη Αυγούστου και το κτήμα διαθέτει τέσσερις ακριβές βίλες για όσους θέλουν να σπρώξουν το σκάφος. Μονοπάτια πεζοπορίας από το Λαμάρι ή το Στρόπωνες οδηγούν στην παραλία Χιλιαδού στην ανατολική ακτή για μια ευχάριστη βουτιά σε καθαρά νερά πλαισιωμένα από δραματικούς βράχους.

Τα Δρακόσπιτα στο νότο, 23 μεγαλιθικές κατασκευές με στέγες από τεράστιες πλάκες από ασβεστόλιθο είναι γνωστές ως σπίτια δράκων. Μπορεί να ήταν ιερά του Δία, της Ήρας ή του Ηρακλή, ή αρχαίων αμυντικών δομών. Τα ορεινά χωριά προσφέρουν δροσερό καταφύγιο στο ύψος του καλοκαιριού, με πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στο δάσος. Το χωριό Στενή είναι ένα προσωπικό αγαπημένο.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθείστε μας στο Google News