Ένας από τους πιο αγαπημένους σχεδιαστές μόδας, ο Μιχάλης Ασλάνης, με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών την 28 Αυγούστου 2013.

Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε το 1948 στη Χαλκίδα, όπου έζησε τα πρώτα του χρόνια σε μια μονοκατοικία της οδού Λεμπέση.

Από την ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ, σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους Τέτση, Μοσχίδη, Γούναρη, Πρέκα, Βακαλό για να τον κερδίσει τελικά ο κόσμος της μόδας.

Η καριέρα του στο χώρο της μόδας ξεκίνησε το 1974 και έφτασε μέχρι και σήμερα να θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους στο χώρο του. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές τους.

Γρήγορα η δουλειά του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, το Μιλάνο, την Ρώμη, το Μπάρι, τον Καναδά.

Στο Παρίσι, αντιπροσώπευσε την Ελλάδα, σε ένα μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter.

Απεσταλμένος του Ο.Π.Ε., παρουσίασε τη Collection του, που ήταν εμπνευσμένη από το Βυζάντιο, στη μεγάλη έκθεση μόδας IGEDO στο Ντύσελντορφ, αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια του διεθνούς τύπου.

Προσκεκλημένος του Δημάρχου της Φρανκφούρτης, παρουσίασε και εκεί τις μοναδικές του δημιουργίες, πλημμυρισμένες από Ελλάδα. Προσκεκλημένος της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μοναχό, συμμετείχε σε φιλανθρωπικό gala για τον Ερυθρό Σταυρό, παρουσιάζοντας και εκεί τη δουλειά του μαζί με παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές.

Στο Μπάρι της Ιταλίας του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ την collection του μετέδωσε απευθείας το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι RAI. Προσκεκλημένος του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού παρουσίασε την collection του στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγκυρα.

Τον Αύγουστο του 1996, η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Χαλκίδα, τίμησε την επιτυχημένη πορεία του και του απέμεινε το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Χαλκιδέων, παρουσιάζοντας παράλληλα τη Collection του στην Υψηλή Γεφύρα της Χαλκίδας.

Ακολουθείστε μας στο Google News