Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών σε μια πόλη με ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και λιγοστές θέσεις στάθμευσης αλλά και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις ημέρες του καρναβαλιού.

Περιφερειακά των εκδηλώσεων οι περισσότεροι δρόμοι κλείνουν μερικές ώρες πριν ενώ η στάθμευση το βράδυ της Λευκής Νύχτας και την Κυριακή του Θαλασσινού Καρναβαλιού είναι πρακτικά αδύνατη σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Το Eviaportal δημιούργησε ένα σύντομο οδηγό για να βοηθήσει τους επισκέπτες να ζήσουν τις ημέρες της αποκριάς στην Χαλκίδα με την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Θαλασσινό Καρναβάλι με τον προαστιακό

Μία πολύ καλή λύση για όσους έρχονται από περιοχές που εξυπηρετούνται από το τρένο είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Άρα όσοι είναι από Αττική αλλά και από περιοχές της Βοιωτίας και Φθιώτιδας που εξυπηρετούνται από το τρένο μπορούν να επιλέξουν το τρένο για να επισκεφθούν την Χαλκίδα. Ο σταθμός τρένων της Χαλκίδας είναι μόλις λίγα μέτρα από τη συρταρωτή γέφυρα του Ευρίπου και το επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αυτό σημαίνει ότι με την αποβίβαση σας από το τρένο δεν θα χρειαστείτε άλλο μεταφορικό μέσο τόσο για το καρναβάλι όσο και τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καφέ αλλά και τον εμπορικό δρόμο στον οποίο θα διοργανωθεί και η Λευκή Νύχτα.

Δείτε εδώ τα δρομολόγια του Προαστιακού Χαλκίδας. Καθώς είναι μέρες αργίας και με αυξημένη κίνηση θα πρέπει σίγουρα να επιβεβαιώσετε προηγουμένως τα δρομολόγια ή ακόμα και να κλείσετε και εισιτήρια.

ΚΤΕΛ

Μία επίσης ευέλικτη λύση που τις ημέρες των αποκριών εκτελεί και επιπλέον δρομολόγια είναι τα ΚΤΕΛ. Εκτελούνται δεκάδες δρομολόγια καθημερινά τόσο από την Αθήνα όσο και από άλλες περιοχές της Εύβοιας. Ο σταθμός των λεωφορείων βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το κέντρο της Χαλκίδας και την παραλία της αλλά εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία και πιάτσα ταξί.

Δείτε εδώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ευβοίας. Καθώς είναι μέρες αργίας και με αυξημένη κίνηση θα πρέπει σίγουρα να επιβεβαιώσετε προηγουμένως τα δρομολόγια ή ακόμα και να κλείσετε και εισιτήρια. Επικοινωνήστε με τα ΚΤΕΛ Νομού Εύβοιας στο τηλέφωνο 2221020400.

ΤΑΞΙ

Μία επίσης καλή λύση τόσο για τις μετακινήσεις σας μέσα στην πόλη όσο και γύρω από αυτή είναι το ταξί. Σταθμοί ταξί υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης. Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2221089300 και μετακινηθείτε εύκολα κατά την διάρκεια του τριημέρου.

Κυκλοφοριακά μέτρα – Θέσεις Στάθμευσης

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αλλά και της ασφαλούς πρόσβασης των θεατών εφαρμόζει έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα

Θέσεις Στάθμευσης

Στην Βοιωτική γη θα μπορείτε να παρκάρετε στο Κλειστό Κανήθου και περιμετρικά των οδών αυτού, Ιχθυόσκαλα, οδός Μακαρίου μέχρι ροδιές, σταθμός ΟΣΕ
Στην πόλη της Χαλκίδας διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης θα υπάρχουν έναντι διοικητηρίου και περιμετρικά των οδών αυτού προς εγκαταστάσεις τένις, Ορ. Μακρή, ΚΤΕΛ, Πάρκο Λαού, Κολυμβητήριο, Πάρκο Βούρκου και ποδηλατόδρομο προς καρνάγια, γήπεδα Βούρκου.

Τουριστικά Λεωφορεία: Χώρος στάθμευσης ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ. Η αποβίβαση / επιβίβαση των επιβατών Θα γίνεται επί της οδού Λ. Καραγιάννη περιοχή Πάρκο Βούρκου, στη δεξιά πλευρά του ρεύματος ανόδου (χώρος στάθμευσης φορτοταξί).

Ακολουθείστε μας στο Google News