Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στην Εύβοια, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον Κάλαμο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και την μαγευτική του παραλία που συναντά τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.

Μόλις 69χλμ. Από τη Χαλκίδα και 20χλμ. Από το Αλιβέρι, ο Κάλαμος ενδείκνυται για μονοήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις, αλλά και για διακοπές, ηρεμίας και χαλάρωσης.

blank

Το βότσαλο και η χρυσαφένια άμμος της παραλίας, το γαλαζοπράσινο της θάλασσας του Αιγαίου, το πράσινο της φύσης στους γύρω λόφους συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, για να απολαύσεις τον ήλιο, το μπάνιο, το καλοκαίρι είτε με…. Καλή παρέα…. Είτε οικογενειακά.

Ο Κάλαμος διαθέτει καταλύματα, για τη διαμονή σας, καθώς και παραδοσιακά ταβερνάκια για φρέσκο ψάρι και ουζομεζέδες. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στα καφέ που λειτουργούν στην παραλία.
Ο Κάλαμος, αποτελεί τα τελευταία χρόνια προσφιλή προορισμό για τους Ευβοείς και όχι μόνο, και αξίζει να τον επισκεφτείτε.

Κατηφορίζοντας το δρόμο, η θέα της παραλίας και του οικισμού του Καλάμου είναι εκπληκτική. Ένας τεράστιος βράχος, από όπου οι πιο τολμηροί βουτούν στα νερά, χωρίζει την παραλία στη μέση, δημιουργώντας δύο παραλίες στην ουσία.
Στα βόρεια βρίσκει κανείς μια ιδανική παραλία με ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά. Η νότια παραλία έχει πιο άγρια νερά και, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παραθερίζουν ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Η πρόσβαση για την παραλία Καλάμου είναι απλή και εύκολη. Απο Χαλκίδα ξεκινάμε προς Νότια Εύβοια, περνάμε Βασιλικό, Ερέτρια, συνεχίζουμε προς Αλιβέρι και αφού περάσουμε την Αμάρυνθο και μετά το Αλιβέρι ακολουθούμε το δρόμο προς Κύμη. Περνάμε τη διασταύρωση της Καρύστου και συνεχίζουμε προς Κύμη. Στο Νεοχώρι κάνουμε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο) και σε 7 χιλιόμετρα φτάσαμε.

Δίπλα στον Κάλαμο και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν άλλες δύο παραλίες αυτές της Κορασίδας και του Μάγειρα, εξίσου εντυπωσιακές για τις καλοκαιρινές σας βουτιές δίπλα στην άγρια φύση της Εύβοιας και σε καθαρά νερά του Αιγαίου.
Καλές Διακοπές…

Ακολουθείστε μας στο Google News