Η παραλία του Πεύκου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σκύρου. Όπως λέει και το όνομα της, πρόκειται για μία παραλία που τα πεύκα φτάνουν μέχρι το κύμα με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και προστατευμένη αρκετά από τους αέρηδες του αιγαίου.

Η Έχει μήκος περίπου 300 μέτρα και είναι ιδανική για παιδιά. Η παραλία έχει χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι ενώ η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα και έχει και λίγα σημεία με πέτρες και φύκια.

Παραλία Πεύκος Σκύρου

Παραλία Πεύκος Σκύρου

Υπάρχει καντίνα που λειτουργεί στην παραλία αλλά και εστιατόριο σε κοντινή από την παραλία απόσταση. Θα βρείτε οργανωμένο τμήμα με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και αρκετό χώρο για να στήσετε την δική σας. Η παραλία “κοιτάζει” νοτιοδυτικά προς την Εύβοια.

 

Τα σκαλάκια σε οδηγούν στην μαγευτική παραλία του Πεύκου στην Σκύρο

Τα σκαλάκια σε οδηγούν στην μαγευτική παραλία του Πεύκου στην Σκύρο

 

Η παραλία Πεύκος διαθέτει οργανωμένο τμήμα με ομπρέλες και ξαπλώστρες

Η παραλία Πεύκος διαθέτει οργανωμένο τμήμα με ομπρέλες και ξαπλώστρες

Πως θα πάτε

Για Σκύρο θα φύγετε από το λιμάνι της Κύμης. Η παραλία της Κύμης απέχει από την Χαλκίδα 82 χιλιόμετρα για τα οποία θα χρειαστείτε περίπου 1.5 ώρα με αυτοκίνητο. Με το καράβι της Σκύρος Ναυτική από Κύμη για Σκύρο θα κάνετε κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Ο Πεύκος απέχει από την χώρα της Σκύρου περίπου 10 χιλιόμετρα τα οποία θα τα κάνετε σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Η πιο κοντινή διαδρομή από την χώρα της Σκύρου είναι να κατευθυνθείτε προς Ατσίτσα ενώ η πιο σύντομη είναι προς Λιναριά. Υπάρχει αρκετός χώρος για ελεύθερη στάθμευση στον δρόμο πάνω από την παραλία.

Υπάρχουν και λεωφορεία του ΚΤΕΛ Εύβοιας για την διαδρομή Χαλκίδα – Λιμάνι Κύμης ή και Αθήνα – Λιμάνι Κύμης.

Που θα φάτε

Στον Πεύκο υπάρχει εστιατόριο που θα βρείτε από ψητά της ώρας και μαγειρευτά μέχρι και ψάρια.

Που θα μείνετε

Οι επιλογές διαμονής είναι πολλές και θα βρείτε ξενοδοχεία όσο και ενοικιαζόμενα σε όλο το νησί της Σκύρου.

Το πράσινο συναντά το γαλάζιο στην παραλία του Πεύκου στην Σκύρο

Το πράσινο συναντά το γαλάζιο στην παραλία του Πεύκου στην Σκύρο

*Bonus Tip

Από τον Πεύκο ξεκινούν κάθε μέρα σκάφη με προορισμό την Γλυφάδα, την παραλία με τα διάφανα νερά στο Σαρακήνικο, ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, νότια της Σκύρου. Στη διαδρομή προς τη Γλυφάδα τα σκάφη κάνουν στάση σε δυο σπηλιές του νησιού για βουτιές.

Διαβάστε περισσότερα για τις διακοπές σας στην Σκύρο.

Ακολουθείστε μας στο Google News