Μεγάλη σε έκταση αιγαιοπελαγίτικη παραλία με λευκό βοτσαλάκι, γαλάζια νερά και πολύ ενδιαφέρον βυθό.

Η παραλία της Κορασίδας είναι μία από τις πιο όμορφες στην Εύβοια αρκεί βέβαια να την πετύχετε χωρίς κύμα αφού εξαιτίας της μεγάλης της έκτασης είναι εκτεθειμένη στον καιρό και πολλές μέρες του χρόνου έχει κυματισμό.

Η παραλία Κορασίδα

Μεγάλη σε έκταση (τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος) παραλία που δύσκολα θα την βρείτε γεμάτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσετε τις ημέρες που έχει κόσμο είναι το παρκάρισμα και όχι το που θα στήσετε την ομπρέλα σας.

Το πλάτος και το μήκος της παραλίας Κορασίδα στην Εύβοια την καθιστά ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό

Η παραλία δεν έχει κάποιο οργανωμένο κομμάτι και αν εξαιρέσουμε λιγοστά δέντρα ψηλά στην παραλία, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για ομπρέλα και αντηλιακό αφού ο ήλιος που καίει σχεδόν όλη την ημέρα την παραλία σε συνδυασμό με το λευκό βότσαλο που τον αντανακλά μπορεί να κάνει την παραμονή σας στην παραλία αφόρητη έως επικίνδυνη.

Για καφέδες, χυμούς, νερά αλλά και κολατσιό υπάρχουν καταστήματα που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν στον δρόμο πάνω από την παραλία αλλά καλό θα ήταν να κάνετε τις όποιες προμήθειες πριν κατεβείτε στην ακτή.

Όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, η διαφάνεια και τα χρώματα του νερού είναι εκπληκτικά. Διάσπαρτοι βράχοι μέσα στην θάλασσα (σε μεγάλο βάθος) κάνουν τον βυθό ακόμα πιο ενδιαφέρον. Η θάλασσα όπως και οι περισσότερες του Αιγαίου βαθαίνει απότομα αλλά υπάρχουν 1-2 μέτρα διαθέσιμα για το παιχνίδι των παιδιών.

Πως θα πάτε

Εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Χαλκίδας ακολουθείτε τον δρόμο προς νότια Εύβοια (Αλιβέρι, Κύμη, Κάρυστος) και αφού περάσετε το Αλιβέρι αλλά και την διασταύρωση για Κάρυστο (εσείς συνεχίζετε προς Κύμη) θα συναντήσετε το Νεοχώρι. Εκεί ελαττώστε ταχύτητα και στα δεξιά σας θα δείτε πινακίδα για Αχλαδερή και την παραλία της Κορασίδας (καθώς και Καλάμου, Μάγειρα κ.α.).

Ακολουθείτε την καλή σήμανση που υπάρχει στο δρόμο και μετά από λίγα λεπτά ανηφορικής διαδρομής θα δείτε στα δεξιά σας το χωριό της Αχλαδερής (ο νέος δρόμος παρακάμπτει πλέον το χωριό) και μετά από λίγο θα αντικρίσετε το Αιγαίο.

Κατηφορίζοντας θα πάρετε μία πρώτη γεύση από την παραλία με τα πανέμορφα χρώματα.

Από Χαλκίδα ο δρόμος είναι μεν επαρχιακός αλλά καλής ποιότητας και θα χρειαστείτε κάτι περισσότερο από ώρα για να διανύσετε τα εβδομήντα χιλιόμετρα της απόστασης.

Που θα φάτε

Υπάρχουν και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψαράκι και θαλασσινούς μεζέδες ή μαγειρευτά και ψητά της ώρας για όσους δεν είναι φίλοι των ψαρικών.

Που θα μείνετε

Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα που μπορείτε να διανυκτερεύσετε ενώ αρκετοί (αν και όχι πολλοί σε σχέση με άλλες παραλίες είναι και αυτοί που κατασκηνώνουν. Προσοχή στους κατασκηνωτές αφού ο νόμος απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση και προβλέπεται τσουχτερό πρόστιμο.

Ακολουθείστε μας στο Google News