Τα Γυρίσματα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός της Σκύρου μπροστά στην ομώνυμη παραλία και απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την χώρα της Σκύρου.

Η παραλία Γυρίσματα είναι μία υπέροχη αμμουδερή παραλία μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Διαθέτει οργανωμένο τμήμα με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντουζιέρες αλλά και μεγάλο τμήμα της παραλίας στο οποίο μπορείτε να στήσετε εσείς την δική σας ομπρέλα ή και να απομονωθείτε.

Παραλία Γυρίσματα Σκύρου

Παραλία Γυρίσματα Σκύρου

Στο Beach Bar πέρα από καφέ, σνακ, δροσιστικούς χυμούς και αναψυκτικά μπορείτε να βρείτε κανό και γήπεδο μπιτς βόλεϊ. Ενώ η μεγάλη σε έκταση αμμουδερή παραλία είναι ιδανική για να εξασκηθείτε στις ρακέτες χωρίς να ενοχλείτε τους υπόλοιπους.

Παραλία Γυρίσματα Σκύρου

Παραλία Γυρίσματα Σκύρου

Η παραλία είναι εκτεθειμένη σε βορειανατολικούς ανέμους και είναι αρκετές οι ημέρες του καλοκαιριού που θα την πετύχετε με κύματα.

Όσοι είναι λάτρεις της θάλασσας και δεν επιθυμούν να κάνουν διαδρομές με το αυτοκίνητο για να την απολαύσουν, οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της Σκύρου προσφέρουν διαμονή μπροστά σε υπέροχες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες.

Πως θα πάτε

Για Σκύρο θα φύγετε από το λιμάνι της Κύμης. Η παραλία της Κύμης απέχει από την Χαλκίδα 82 χιλιόμετρα για τα οποία θα χρειαστείτε περίπου 1.5 ώρα με αυτοκίνητο. Με το καράβι της Σκύρος Ναυτική από Κύμη για Σκύρο θα κάνετε κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Η παραλία Γυρίσματα απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την χώρα της Σκύρου και μαζί με την παραλία Μώλου και Μαγαζιά είναι οι πιο κοντινές για όσους διαμένουν στην χώρα. Από την χώρα κατευθύνεστε προς Μώλο ή προς Τραχύ και Αεροδρόμιο. Ακολουθείστε την σήμανση και σε λίγα λεπτά θα βρίσκεστε την παραλία. Υπάρχει αρκετός χώρος για ελεύθερη στάθμευση στον δρόμο πάνω από την παραλία.

Υπάρχουν και λεωφορεία του ΚΤΕΛ Εύβοιας για την διαδρομή Χαλκίδα – Λιμάνι Κύμης ή και Αθήνα – Λιμάνι Κύμης.

Που θα μείνετε

Είτε επιλέξετε να μείνετε στα Γυρίσματα, στο Μώλο, στην χώρα της Σκύρου ή σε κάποιο άλλο οικισμό της Σκύρου, υπάρχει πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων για την διαμονή σας.

Που θα φάτε

Γρήγορο φαγητό θα βρείτε στο Beach Bar στην παραλία Γυρίσματα αλλά αν συνεχίσετε παραλιακά προς Μώλο υπάρχουν και άλλες επιλογές μεταξύ των οποίων και κάποια εστιατόρια με την φημισμένη Σκυριανή Αστακομακαρονάδα. Πριν βρείτε που θα φάτε, δείτε τι θα φάτε στο αφιέρωμα του Eviaportal στην Σκυριανή Κουζίνα.

Μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε στις διακοπές σας στην Σκύρο.

Ακολουθείστε μας στο Google News