Ο γεννημένος στη Χαλκίδα Νίκος Σιμιτζής υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Νικόλαος Σιμιτζής

Ο Νίκος Σιμιτζής γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1946, ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει 2 κόρες. Πέρα από επαγγελματίας ποδοσφαιριστής υπήρξε και Οικονομικός Διευθυντής στην εταιρεία Grecian Magnesite S.A. από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Νικόλαος Ζιμιτζής Δελτίο

Εξαιτίας κάποιων λανθασμένων προσωπικών του επιλογών αλλά και συγκυριών δεν αγωνίστηκε ποτέ σε κάποιο από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ελλάδας.

Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο

Τον Αύγουστο του 1957 και ενώ έπαιζε μπάλα με τους φίλους του στην έρημη τότε οδό Κριεζώτου στη Χαλκίδα, έρχεται ο θείος του Βασίλης Παπαθεροδώρου μαζί με δυο φίλους του ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Χαλκίδας, το Νίκο Τσαλίκη και τον Μπάμπη Χαραλάμπους και παίρνουν το Νίκο Σιμιτζή πηγαίνοντας τον κατευθείαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Χαλκίδος.

Νικολαος Σιμιτζής

Είπαν στον προπονητή ότι είναι μεγάλο ταλέντο και να του δώσει την ευκαιρία να τον δει στο διπλό της ομάδας . Έτσι ξεκίνησε η  ποδοσφαιρική του καριέρα κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον Ολυμπιακό Χαλκίδας το 1958, σε ηλικία 12 ετών.

Το 1959 σε ηλικία 14 ετών μετακομίζει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Παγκράτι. Τρία χρόνια μετά (1962-63) από ένα λάθος υπογράφει στον Α.Ο. Παγκρατίου. Το 1964 επιστρέφει στη Χαλκίδα -καθώς η υποσχετική του με το Παγκράτι ήταν μόνο για ένα χρόνο- και στις 18 Σεπτεμβρίου συμμετέχει στο πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, ο οποίος θα αποκλείσει  την ομάδα του Ευρίπου με 2-1.

Παναθηναϊκός - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 2-1 Κύπελλο Ελλάδας Πάνω Τσάκαλος Δ, Καγιάς, Κουτσουδάκης, Κακκαβάς, Λίβας, Τσάκαλος Αν Κάτω Σιμιτζής, Ρόγκας, Παππάς, Εμμανουηλίδης, Μπρατσιώτης.

Παναθηναϊκός – ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 2-1 Κύπελλο Ελλάδας Πάνω Τσάκαλος Δ, Καγιάς, Κουτσουδάκης, Κακκαβάς, Λίβας, Τσάκαλος Αν Κάτω Σιμιτζής, Ρόγκας, Παππάς, Εμμανουηλίδης, Μπρατσιώτης.

Στον Ολυμπιακό Χαλκίδος ο Νίκος Σιμιτζής αγωνίστηκε μέχρι και το 1967 όπου και έγινε η συγχώνευση του Ολυμπιακού Χαλκίδας με τον Εύριπο με τη νέα ονομασία της ομάδας να είναι Χαλκίδα, ομάδα η οποία έφτασε μέχρι και την Α΄Εθνική.

Ο Νικολάκης που έγινε Τιτίκα

Μπαίνοντας στα βαθιά σε ηλικία μόλις 12 ετών και μικροκαμωμένος όπως ήταν, ο Νίκος Σιμιτζής απέκτησε το ψευδώνυμο «Νικολάκης» που τον ακολούθησε για πολλά χρόνια.

Έφτανε όμως ένας αγώνας της Χαλκίδας με την Καρδίτσα και ένα αστείο του Λίβα για να αποκτήσει ένα νέο και όχι τόσο κολακευτικό παρατσούκλι, «Τιτίκα».

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ - ΠΑΟΚ 1-1 Από δεξιά Φουντουκίδης, Κούδας, Σιμιτζής, Τερζανίδης Παππάς

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ – ΠΑΟΚ 1-1 Από δεξιά Φουντουκίδης, Κούδας, Σιμιτζής, Τερζανίδης Παππάς

Στον αγώνα της Χαλκίδας με την Καρδίτσα ο Νίκος Σιμιτζής αγνοούσε τον Λίβα ο οποίος ήταν μόνος και του ζητούσε τη μπάλα. Όταν έφθασε στο κάθετο δοκάρι ο Λίβας σε όρια παραφροσύνης ούρλιαξε «Δώσε μωρή Τιτίκα τη μπάλα θα σε σκοτώσω». Τελικά ο Νίκος Σιμιτζής πάσαρε τη μπάλα και ο Λίβας έκανε το 3-0.

Έτσι έμεινε με αυτό το αταίριαστο για το ποδοσφαιρικό του στυλ παρατσούκλι αφού έχοντας την μπάλα στα πόδια του προκαλούσε φόβο στους αντιπάλους παρά φοβόταν ο ίδιος.

Ακολουθείστε μας στο Google News