Η παραλία Άγιος Γεώργιος αποτελεί τμήμα της αιγαιοπελαγίτικης παραλίας του Στομίου, στον Οξύλιθο της Κύμης που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα από την Πλατάνα μέχρι και την Μουρτερή.

Στην μία άκρη της παραλίας του Αγίου Γεωργίου εκβάλει ο ποταμός Μανικιάτης ενώ η άλλη είναι το όριο με την παραλία της Μουρτερής.
Πέρα από το μήκος των περίπου 2 χιλιομέτρων της παραλίας από την εκβολή του ποταμού έως και το όριο με την παραλία της Μουρτερής, μεγάλο είναι και το βάθος της ακτής το οποίο κοντά στο σημείο που εκβάλει ο Μανικιάτης ξεπερνάει και τα 50 μέτρα. Η αχανής αυτή παραλία σε συνδυασμό με τις γειτονικές εξίσου μεγάλες παραλίες έχουν ως αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις ένα ήσυχο έως και απομονωμένο μέρος ακόμα και τις ημέρες που όλος ο κόσμος έχει επιλέξει να πάει στη θάλασσα.
Όπως και οι υπόλοιπες παραλίες της ευρύτερης περιοχής (από Μουρτερή έως και το Σουτσίνι), η παραλία είναι εκτεθειμένη στους ανέμους και ειδικά στους βοριάδες που σε συνδυασμό με το βότσαλο και το απότομο βάθος δημιουργεί τεράστια κύματα.

Συνήθως στην αρχή της παραλίας λειτουργεί καντίνα με αντίστοιχο οργανωμένο τμήμα στην ακτή με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Το 2016 λειτουργούσε εκεί το beach bar «4 Χοντρές» του Χαλκιδέου ηθοποιού Τάσου Κολοβού ενώ αρχές Ιουλίου του 2017 που γράφτηκε αυτό το άρθρο δεν είχε ξεκινήσει ακόμα την λειτουργία της κάποια επιχείρηση. Για την υπόλοιπη παραλία όμως θα χρειαστείτε σίγουρα ομπρέλα καθώς δεν υπάρχει τίποτα να σας προστατεύσει από τον καυτό ήλιο στην αχανή παραλία.
Στην ακτή η παραλία έχει άμμο ενώ στην θάλασσα έχει άμμο και βότσαλο και τις ημέρες που η θάλασσα είναι ήρεμη τα νερά έχουν εκπληκτικό χρώμα και διαύγεια.
Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε για την παραλία να ρωτήσετε τους ντόπιους αν λειτουργεί η καντίνα ώστε σε περίπτωση που δεν λειτουργεί να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα (ομπρέλα, καφέδες, νερά και σνακς) καθώς το κοντινότερο καφέ και μίνι μάρκετ απέχουν περίπου 3 χιλιόμετρα και βρίσκονται προς την παραλία Στομίου.
Ο ποταμός Μανικιάτης και οι εκβολές του αποτελούν σημαντικό βιότοπο προσελκύοντας πολλά παρυδάτια είδη ενώ τους θερινούς μήνες εμφανίζονται μεταξύ άλλων και οι σπάνιοι μαυροπετρίτες.
Πως θα πάτε στην παραλία Αγίου Γεωργίου Οξυλίθου
Από την Χαλκίδα η παραλία του Αγίου Γεωργίου στο Στόμιο της Κύμης, απέχει 75 χιλιόμετρα, τα οποία θα τα διανέσετε σε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά (ανάλογα πάντα με την κίνηση που μπορεί να συναντήσετε στην διαδρομή και ειδικά από Ερέτρια μέχρι και Αλιβέρι). Κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια και Αλιβέρι, περνάτε το χωριό Λέπουρα και συνεχίζετε ευθεία προς Κύμη (υπάρχει διασταύρωση που οδηγεί προς Κάρυστο). Πριν περάσετε την γέφυρα του Μανικιάτη και την διασταύρωση για Κήπους, κάνετε δεξιά και μετά από λίγο θα βρίσκεστε στην παραλία.
Από την Παραλία Κύμης, η παραλία Αγίου Γεωργίου Οξυλίθου απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα. Κατευθύνεστε παραλιακά προς Πλατάνα και Χαλκίδα, φτάνετε στην παραλία Στομίου και μετά από μερικά μέτρα θα συναντήσετε τον ποταμό Μανικιάτη. Περνάτε την γέφυρα, κάνετε αμέσως αριστερά και κατηφορίζετε μέχρι την παραλία. Ο δρόμος που πηγαίνει παράλληλα με την παραλία προσφέρετε για στάθμευση. Επιλέξτε από ψηλά το σημείο της παραλίας που σας αρέσει και σταθμεύστε εκεί κοντά, ανά διαστήματα υπάρχουν διαμορφωμένα δρομάκια που οδηγούν στην παραλία.
Που θα φάτε
Όταν δεν λειτουργεί η καντίνα, στην παραλία δεν υπάρχει καμία επιλογή για φαγητό ή πότο. Στην γειτονική παραλία του Στομίου θα βρείτε καφετέριες και ταβέρνες, ενώ περισσότερες υπάρχουν πηγαίνοντας στην Πλατάνα. Μία άλλη επιλογή είναι να ανηφορίσετε μέχρι τον Οξύλιθο.