Στο χωριό των Ελληνικών, στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, στον γραφικό οικισμό του Αγίου Νικολάου η ομώνυμη παραλία είναι από τις πιο όμορφες στην περιοχή με μεγάλη έκταση και πολλές απόμερες… γωνιές για ατελείωτο χαλάρωμα.

Με θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και τη Σκιάθο, η παραλία του Αγίου Νικολάου – κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε – αποκαλύπτει όλο και περισσότερες εκπλήξεις… υδάτινες και άλλες…
Ήσυχη και πλημμυρισμένη χρώματα με μπεζ καθαρή άμμο που λαμπυρίζει κάτω από τον ήλιο και ρηχά νερά είναι η ιδανική επιλογή για τους πιο ατμοσφαιρικούς παραθεριστές που θέλουν κάτι το διαφορετικό στις διακοπές τους… Μια παραλία που συνδυάζει αρμονικά την καθαρή ομορφιά με την ηρεμία.
Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία είναι το μικρό νησάκι με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην κορυφή του να δεσπόζει μεγαλοπρεπώς πάνω από τα καταγάλανα νερά.
Πολλοί επιλέγουν να προσεγγίσουν το εκκλησάκι κολυμπώντας. Η απόσταση από την ακτή δεν είναι μεγάλη και η όχι και τόσο βαθιά θάλασσα βοηθάει πολύ. Πίσω από έναν φυσικό όρμο ακριβώς στη δεξιά πλευρά της παραλίας θα συναντήσετε και δύο άλλες παραλίες τον Αη Γιάννη και τον Μαύρικα.
Για να φθάσετε στην παραλία του Αγίου Νικολάου υπολογίστε οδικώς 5 χιλιόμετρα από το χωριό των Ελληνικών και έπειτα θα διανύσετε μια υπέροχη διαδρομή μέσα από πλούσιο δάσος για μισή ώρα περίπου.
Ιδανική επιλογή για του λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης.
Οι επιλογές είναι πολλές και η απόφαση ανήκει αποκλειστικά σε εσάς. Κάθε μεγάλη και μικρή παραλία, γνωστή και πιο «κρυφή» κρύβει άπειρους φυσικούς θησαυρούς εντός και εκτός νερού έτοιμους για εξερεύνηση.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συνεργάστηκαν η δημοσιογράφος Νάνσυ Καπελαρή και ο οπερατέρ – φωτογράφος Ορέστης Γεωργιάδης.

Ακολουθείστε μας στο Google News