Μόλις 2 χλμ από τη Δροσιά, 7 χλμ από Χαλκίδα και 70 χλμ από Αθήνα, βρίσκεται η υπέροχη παραλία της Δροσιάς, η παραλία Αλυκές ή Ιππόκαμπος όπως την ξέρουν αρκετοί από το όνομα του πρώτου beach bar που άνοιξε στην περιοχή.

Έχει έκταση σχεδόν 1.000 μέτρα και είναι αμμουδερή με πανέμορφη θέα, καθαρή θάλασσα, οργανωμένο το μεγαλύτερο τμήμα της με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους  ενώ είναι κατάλληλη και για μικρά παιδιά, αφού είναι ρηχή (το βάθος αλλάζει ανάλογα με την παλίρροια) και μπορούν να παίξουν αλλά και να κάνουν τις βουτιές τους άφοβα.

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πρωτοαντικρίζοντας τις Αλυκές ότι είναι δυνατόν να υπάρχει μία τέτοια παραλία σε απόσταση τόση λίγη από την Χαλκίδα ή ακόμα και την Αθήνα.

Παραλία Αλυκές Δροσιάς - Χαλκίδα

Παραλία Αλυκές Δροσιάς – Χαλκίδα

 

Είναι οργανωμένη παραλία, έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες που τις παραχωρούν δωρεάν* τα μαγαζιά, τα οποία βρίσκονται στο πάνω μέρος της παραλίας και το μόνο που πληρώνεται είναι ότι θα καταναλώσετε. Υπάρχουν φυσικά και σημεία χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τις δικές σας ομπρέλες.

Παραλία Αλυκές Δροσιάς - Χαλκίδα

Παραλία Αλυκές Δροσιάς – Χαλκίδα

* Τα Σαββατοκύριακα ορισμένα μαγαζιά χρεώνουν τις ξαπλώστρες από 3€ έως και 30€ το σετ, οπότε καλό θα ήταν να ρωτήσετε πριν αποφασίσετε που θα καθίσετε.

Κοιτώντας κάποιος απέναντι – η παραλία βρίσκεται στην Βοιωτική πλευρά του Δήμου Χαλκιδέων – θα αντικρίσει το όρος Καντήλι και το μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Εύβοιας από την Λίμνη Ευβοίας έως και την Αιδηψό. Ένα τοπίο με απίθανη θέα και άγρια ομορφιά. Ο ήλιος δύει στην πλευρά της θάλασσας προσφέροντας μαγικές εικόνες και χρώματα σε όσους μείνουν στην παραλία μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Ηλιοβασίλεμα στην Παραλία Αλυκές στην Χαλκίδα

Καθημερινές δεν έχει πάρα πολύ κόσμο αν και αυτό εξαρτάται και από την εποχή και την θερμοκρασία, τα σαββατοκύριακα όμως από το πρωί συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να απολαύσει τα μπάνια του στην πεντακάθαρη θάλασσα των Αλυκών.

Τα τελευταία χρόνια,  η παραλία των Αλυκών Δροσιάς είναι μία από τις παραλίες της Χαλκίδας που της απονέμεται γαλάζια σημαία καθώς πληροί όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.

 

Οι Αλυκές είναι ένα νεανικό στέκι και στην καρδιά του καλοκαιριού οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Τα Σαββατοκύριακα τα beach bar δυναμώνουν τη μουσική, διοργανώνουν πάρτι αλλά και πρωταθλήματα beach volley και ρακέτας. Δεν λείπουν και τα Full Moon Party αλλά και συναυλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πιο πάνω από την παραλία κατά τους μήνες Νοέμβριο έως Μαΐο θα δείτε την Λίμνη Αλυκής που είναι υδροβιότοπος.

Τι θα κάνετε – Δραστηριότητες

Πέρα από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία στην παραλία των Αλυκών θα βρείτε πλήθος ακόμα δραστηριοτήτων για να διασκεδάσετε με την παρέα σας. Υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για ρακέτα, γήπεδο Beach Volley αλλά και φουσκωτά παιχνίδια στην θάλασσα για τα παιδιά.

Φουσκωτά στην Παραλία Αλυκές στην Χαλκίδα

Που θα μείνετε – Διαμονή στην παραλία Αλυκές στην Χαλκίδα

Φυσικά για εκείνους που θέλουν να κάνουν και διαμονή, θα πρέπει να ξέρετε πως στην παραλία των Αλυκών λειτουργεί το οργανωμένο camping Praia Daluz πίσω από το χώρο του παραλιακού beach bar . Ξενοδοχεία θα βρείτε στην γειτονική παραλία του Αγίου Μηνά, κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή ενώ μπορείτε να κάνετε να διανυκτερεύσετε και στα Ξενοδοχεία της Χαλκίδας.

Στην παραλία Αλυκές υπάρχουν και 2 περίπτερα που διαθέτουν τα πάντα, από νερό, χυμούς, αναψυκτικά, παγωτά, εφημερίδες, περιοδικά, αντιηλιακά, μπρατσάκια, βατραχοπέδιλα. Το ένα βρίσκεται μπροστά από το Beach bar Ιππόκαμπος και το άλλο δίπλα στο Praia daluz. Φυσικά αν θέλετε να κάνετε περισσότερα ψώνια, στην Δροσιά θα βρείτε σούπερ μάρκετ και φούρνους.

Καφέ – Καντίνες – Beach Bar – Εστιατόρια στις Αλυκές Χαλκίδας

Στην παραλία Αλυκές Χαλκίδας υπάρχουν αρκετά beach bar με οργανωμένο τμήμα παραλίας που προσφέρουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και καφέ, φαγητό, ποτό στην παραλία. Αρκετές από τις επιχειρήσεις δέχονται και κρατήσεις ομπρέλας και ξαπλώστρας ή ακόμα και πάρκινγκ με χρέωση και ειδικά τα Σαββατοκύριακα όπου συνήθως από τον Ιούνιο έως και τα τέλη Αυγούστου γίνεται το αδιαχώρητο.

Όλες οι επιχειρήσεις διαθέτουν και χώρο με τραπέζια για καφέ και φαγητό στους εξωτερικούς χώρους τους ενώ αρκετά από αυτά διαθέτουν πισίνα και ανοικτούς παιδότοπους με φουσκωτά. Στους ίδιους χώρους διοργανώνονται εκδηλώσεις, γάμοι, βαφτίσεις και παιδικά πάρτυ.

Το πιο παλιό και φημισμένο beach bar είναι ο Ιππόκαμπος που βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας. Δίπλα του θα βρείτε το Bora Bora και το Ιπποκαμπάκι ενώ στα στα δύο άκρα της παραλίας θα βρείτε τα Praia Daluz, Mistral και Sabbia. Ανάμεσα σε αυτά και η καντίνα Αλλητογεύσεις που διαθέτει και αυτή τραπέζια για φαγητό στο χώρο του καταστήματος αλλά και οργανωμένο τμήμα παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Δείτε όλα τα Beach Bar, Καφέ και Καντίνες στην παραλία Αλυκές Χαλκίδας.

Ηλιοβασίλεμα στην Παραλία Αλυκές στην Χαλκίδα

Πως θα φτάσετε στην Παραλία Αλυκές

Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολο να πάνε, μόλις φτάσουν στο χωριό Δροσιά μετά την πλατεία στα 300 μέτρα στρίβουν δεξιά προς παραλία Αλυκών, όσοι όμως δεν έχετε μεταφορικό μέσο μπορείτε να πάτε με το αστικό λεωφορείο που φεύγει από τα ΚΤΕΛ του Νομού Ευβοίας και έχουν κάθε μισή ώρα δρομολόγια.

Το ΚΤΕΛ κάνει στάσεις στην οδό Βενιζέλου στο Κέντρο της Χαλκίδας, πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα, στο ξενοδοχείο Παλίρροια, στην παλιά γέφυρα απέναντι από τον ΟΣΕ Χαλκίδας, στην διασταύσωση για Δροσιά, πριν την Αγία Παρασκευή και μετά στην πλατεία του χωριού της Δροσιάς.

Το εισιτήριο είναι 1,50€, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το Αστικό Κτέλ Χαλκίδας στο 2221024762.

Στην παραλία Αλυκές κάνει 4 στάσεις, μία μπροστά από το bar Praia Daluz μία μπροστά από τον Ιππόκαμπο η 3η στο Sabbia Beach Bar και τέλος στην διασταύρωση Δροσιάς με Λουκίσια.

Όσοι ταξιδεύουν με τρένο από Αθήνα, μπορούν να πάρουν το αστικό λεωφορείο για Αλυκές ακριβώς απέναντι από τον Σταθμό των Τρένων δίπλα στο βενζινάδικο.

Ακολουθείστε μας στο Google News