Αναμφισβήτητα η παραλία Αρμυρίχι στα Μεσοχώρια της Καρύστου είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας.

Βότσαλο, γαλανά νερά, σπηλιές και πανέμορφοι βράχοι από τις δύο πλευρές που την προστατεύουν από τους ανέμους. Το μειονέκτημα της είναι η ομορφιά της και η σχετικά μικρή έκταση της που δημιουργούν – κυρίως τα Σαββατοκύριακα – το αδιαχώρητο και δυσκολίες στη στάθμευση.

Πανέμορφη και μικρή έκταση, συνήθως θα την βρείτε γεμάτη και ειδικά τα Σαββατοκύριακα

Πανέμορφη και μικρή έκταση, συνήθως θα την βρείτε γεμάτη και ειδικά τα Σαββατοκύριακα

Η παραλία

Ο φυσικός όρμος στον οποίο βρίσκεται η αγαιοπελαγίτικη παραλία Αρμύριχι, την προστατεύει από τους ανέμους και δημιουργεί ένα πανέμορφο σκηνικό. Βότσαλο και χονδρή άμμος στην ακτή, λευκό βοτσαλάκι, άμμος αλλά και εντυπωσιακοί βράχοι στον βυθό.

Πάρτε τις μάσκες σας και βουτιά στο Αρμυρίχι

Πάρτε τις μάσκες σας και βουτιά στο Αρμυρίχι

Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα όπως και οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε και θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ενώ στα δύο μαγαζιά ακριβώς πάνω από την παραλία μπορείτε να προμηθευτείτε καφέδες, αναψυκτικά και σνακ.

Στην δεξιά πλευρά και στα βράχια, δύο σπηλιές δημιουργούν δύο ξεχωριστές μίνι παραλίες με φυσική σκίαση. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσα από το νερό αλλά μπορείτε να περπατήσετε μέχρι εκεί – στην άκρη είναι σχετικά ρηχά – ώστε να μεταφέρετε τα πράγματα σας. Συνήθως βέβαια και οι δύο αυτές σπηλιές είναι κατειλημμένες.

Προσωπική μίνι παραλία

Προσωπική μίνι παραλία

Αγαπημένη παραλία των κατασκηνωτών από παλιά ενώ και σήμερα αρκετοί επιλέγουν να στήσουν την σκηνή τους εκεί παρόλο που ο αριθμός τους έχει μειωθεί αρκετά.

Τι θα φάτε

Υπάρχουν δύο ταβερνάκια πάνω από την παραλία όπου μπορείτε να γευτείτε από κρεατικά μέχρι ψάρι. Το ένα από αυτά μοιάζει περισσότερο με καντίνα αλλά δεν υστερεί σε τίποτα αφού μπορείτε να βρείτε από χοιρινά σουβλάκια μέχρι και μαγειρευτά. Μη ξεχάσετε να δοκιμάστε το χειροποίητο τηγανόψωμο.

Ταβέρνες θα βρείτε και στο Μεσοχώρι αλλά και στην διπλανή παραλία του Λιμνιώνα.

Πως θα πάτε

Από Χαλκίδα η παραλία Αρμυρίχι Μεσοχωρίου απέχει 85 χιλιόμετρα και υπολογίστε περίπου 1.5 ώρα με το αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι άσφαλτος μέχρι την παραλία. Κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, περνάτε το Αλιβέρι και στα Λέπουρα κάνετε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα προς Κάρυστο. Αφού περάσετε την πινακίδα για Ζάρακες θα δείτε μετά από λίγο πινακίδα δεξιά προς Μεσοχώρια. Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τις πινακίδες προς παραλία. Θα βρεθείτε σε μία διχάλα όπου ένας δρόμος οδηγεί στην παραλία Αρμυρίχι και ο άλλος στο Λιμνιώνα.

Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει χώρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας αλλά τα Σαββατοκύριακα και ανάλογα με την ώρα που θα φτάσετε στην παραλία πιθανόν να είναι κατειλημμένος. Αν δείτε κατηφορίζοντας στην δεξιά πλευρά του δρόμου αυτοκίνητα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στην παραλία.

Που θα μείνετε

Στην παραλία Αρμυρίχι δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα. Για τη διαμονή σας μπορείτε να κοιτάξετε στον Αλμυροπόταμο για ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα (20 λεπτά οδικώς) μακριά. Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην νότια Εύβοια και στη γύρω περιοχή.

Ακολουθείστε μας στο Google News