Η παραλία του Χερόμυλου βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το χωριό Άγιοι Απόστολοι, στη Νότια Εύβοια και βλέπει στο Αιγαίο. Σε κάτι παραπάνω από μία ώρα από Χαλκίδα βρίσκεστε στα πανέμορφα νερά της θάλασσας στην παραλία του Χερόμυλου.

Δικαιολογημένα η πιο φημισμένη από τις παραλίες στις Πετριές Εύβοιας.

Η παραλία

Η παραλία Χερόμυλος έχει ψιλό βότσαλο και άμμο, αυτό το ψιλό λευκό βότσαλο προσδίδει στα νερά της ένα εκπληκτικό χρώμα όμοιο με αυτό που συναντάς σε παραλίες του Ιονίου.

Στην αρχή είναι ρηχή και μετά βαθαίνει απότομα. Τα νερά της θάλασσας είναι καταγάλανα.

Η παραλία είναι σχετικά απομονωμένη και διαθέτει μία συστάδα από αρμυρίκια και φυσική σκιά στα 100 μέτρα από την ακτή τα οποία όμως είναι συνήθως κατειλημμένα από κατασκηνωτές αφού η συγκεκριμένη παραλία προτιμάται από όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

Η παραλία είναι αρκετά ανοιχτή και δεν προστατεύεται από τους ανέμους με συνέπεια αρκετές φορές να έχει κύμα.

Πως θα φτάσετε

Από την Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, αφού περάσετε το Αλιβέρι περίπου 10 λεπτά αργότερα, θα συναντήσετε πινακίδα προς Κάρυστο.

Στα επόμενα μέτρα βρίσκεται μπροστά σας το χωριό Κριεζά, εκεί θα στρίψετε προς Πετριές – Αγίους Αποστόλους.

Σε 15 λεπτά θα έχετε φτάσει στο χωριό των Αγίων Αποστόλων, μετά στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς Στόμιο. Μετά από 10 λεπτά θα συναντήσετε πινακίδα προς Χερόμυλο και φτάσατε.

Τι θα φάτε

Στην παραλία υπάρχει μία καντίνα που προσφέρει κρύα και ζεστά ροφήματα, αναψυκτικά, μπύρες και διάφορα τοστ ή σάντουιτς. Στους γειτονικούς Αγίους Αποστόλους και στις Πετριές υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια όπου μπορείτε να γευτείτε από κρεατικά μέχρι ψάρι.

Που θα μείνετε

Στην παραλία Χερόμυλος μέχρι ώρας δεν υπάρχουν ξενοδοχεία αν και χτίζεται ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Για τη διαμονή σας μπορείτε να κοιτάξετε στους Αγίους Αποστόλους για ενοικιαζόμενα δωμάτια και Ξενοδοχεία που βρίσκονται περίπου 10 λεπτά μακριά.

Ακολουθείστε μας στο Google News