Η παραλία Δάφνης Νεροτριβιάς στην Εύβοια απέχει 110 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 32 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά της και τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα την κάνουν μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ευβοϊκού.

Η παραλία εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων και “χωρίζεται” σε δύο τμήματα. Το πρώτο θα το συναντήσετε με το που φτάσετε και είναι ακριβώς κάτω από το δρόμο ενώ για το δεύτερο ή θα περπατήσετε μέσα από την παραλία ή θα οδηγήσετε μερικά μέτρα ακόμα και θα κατεβείτε από τα σκαλάκια του εστιατορίου που υπάρχει ακριβώς πάνω από την παραλία.

Παραλία Δάφνης - Εύβοια

Παραλία Δάφνης – Εύβοια

Στην πραγματικότητα η παραλία της Δάφνης είναι τμήμα μίας παραλίας αρκετών χιλιομέτρων που ξεκινά από τους πρόποδες του όρους Καντήλι και φτάνει μέχρι την παραλία των Πολιτικών. Η παραλία της Δάφνης είναι το βόρειο όριο της παραλιακής διαδρομής που μπορείς να κάνεις από Χαλκίδα. Για να φτάσεις στην επόμενη προσβάσιμη οδικώς παραλία, την παραλία της μονής Γαλάτακι θα πρέπει να ακολουθήσετε την ορεινή διαδρομή από τον Άγιο και να φτάσετε στην Λίμνη Ευβοίας.

Αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου στην Παραλία Δάφνης - Εύβοια

Αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου στην Παραλία Δάφνης – Εύβοια

Εκεί λοιπόν, τους πρόποδες του βουνού, “κρύβεται” μία πανέμορφη παραλία με βότσαλο και πέτρα, γαλαζοπράσινα νερά, φύση που φτάνει μέχρι το κύμα και νερά πηγών που χύνονται στον Ευβοϊκό.

Τα πεύκα "ακουμπάνε" στη θάλασσα στη παραλία Δάφνης στην Εύβοια

Τα πεύκα “ακουμπάνε” στη θάλασσα στη παραλία Δάφνης στην Εύβοια

Στην πρώτη παραλία, τα καλοκαίρια λειτουργεί ένα beach bar ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην δεύτερη παραλία υπάρχει μία ταβέρνα μεσώ της οποίας, κατεβαίνοντας κάποια σκαλάκια, έχετε πρόσβαση στη θάλασσα. Τα νερά είναι σχετικά κρύα και αυτό οφείλεται και στις πηγές του βουνού που καταλήγουν στην παραλία.

Το δεύτερο τμήμα της παραλίας (στην ταβέρνα) είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό καθώς το πράσινο του βουνού το αγκαλιάζει δημιουργώντας υπέροχες εικόνες και χρώματα σε στεριά και θάλασσα.

Το πράσινο αγκαλιάζει την παραλία Δάφνης στην Εύβοια

Το πράσινο αγκαλιάζει την παραλία Δάφνης στην Εύβοια

Καλό θα ήταν να έχετε παπούτσια θαλάσσης μαζί σας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μπείτε στην θάλασσα χωρίς αυτά. Σε ορισμένα σημεία υπάρχει φυσική σκιά αλλά από το μεσημέρι και μετά ο ήλιος χτυπάει παντού την παραλία. Όταν λειτουργεί το beach bar βγάζει μερικές ομπρέλες αλλά καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Ακόμα και αν δεν λειτουργεί το bar στην πρώτη παραλία, το πιο πιθανό είναι ότι θα βρείτε ανοιχτή την ταβέρνα και το καφέ που λειτουργεί η ίδια επιχείρηση επί δεκαετίες στην περιοχή και να προμηθευτείτε από εκεί τα απαραίτητα.

Παραλία Δάφνης - Εύβοια

Παραλία Δάφνης – Εύβοια

Πως θα φτάσετε

Ξεκινώντας από Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς Β. Εύβοια. Περνάτε την Νέα Αρτάκη και στην διχάλα (άγαλμα Αγγελή Γοβιού) που οδηγεί προς Ψαχνά, Πολιτικά και Β. Εύβοια θα επιλέξετε τον αριστερό δρόμο που περνάει μέσα από το χωριό Καστέλα. Στην έξοδο του χωριού και στα φανάρια της γέφυρας θα κάνετε αριστερά, θα συνεχίσετε το δρόμο μέχρι και το χωριό των Πολιτικών και στη συνέχεια ακολουθείτε την σήμανση προς Νεροτριβιά. Στην Νεροτριβιά θα βρείτε πάλι σήμανση προς Δάφνη, την ακολουθείτε και σε περίπου 5 με 10 λεπτά θα βρίσκετε στην παραλία.

Αν θέλετε να πάτε στην δεύτερη παραλία, συνεχίστε τον δρόμο για περίπου 500 μέτρα ακόμα και σταθμεύετε στον χώρο του εστιατορίου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία.

Που θα φάτε

Στην παραλία της Δάφνης υπάρχει μία ταβέρνα που λειτουργεί και ξεχωριστό καφέ μπαρ με θέα στην παραλία ενώ μερικές σεζόν λειτουργεί και ένα beach bar με εστιατόριο. Καλό θα ήταν να επιβεβαιώσετε τηλεφωνικά προηγουμένως ότι λειτουργεί. Καλές επιλογές για φαγητό θα βρείτε και στο χωριό της Νεροτριβιάς ειδικά το βράδια. Δείτε εδώ όλες τις επιλογές για εστιατόρια – ταβέρνες και καφέ στην περιοχή της Δάφνης Νεροτριβιάς.

Που θα μείνετε

Στην περιοχή υπάρχει ένα ξενοδοχείο και διάφορα ενοικιαζόμενα. Δείτε όλες τις επιλογές διαμονής στην παραλία Δάφνης στην Εύβοια.

 

Ακολουθείστε μας στο Google News