Η παραλία Φραγκάκη του Αχλαδίου, είναι από τις ομορφότερες της Βόρειας Εύβοιας. Έχει μήκος περίπου 2Km και βρέχεται από το Αιγαίο. Μια πλάζ με άμμο και βότσαλα, και νερά γαλαζοπράσινα.

Το μεγάλος μήκος και πλάτος της παραλίας σας εξασφαλίζει ότι θα βρείτε ένα απόμερο και ήσυχο σημείο για να απολαύσετε την παραλία. Υπάρχει και οργανωμένο τμήμα με ομπρέλες, ξαπλώστρες και service από 2-3 επιχειρήσεις. Πάνω από την παραλία υπάρχει αρκετός χώρος για να σταθμεύσετε το όχημα σας.

 

Παραλία Φραγκάκη Αχλαδίου

Το Αχλάδι είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα σε Κοτσικιά και Αγία Άννα, σε χαμηλότερο υψόμετρο, και στην παραλία του υπάρχουν καφετέριες και μερικές ψαροταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι.

Ενώ οι λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους έχοντας θέα τη Σκόπελο και το γαλάζιο του Αιγαίου και ακριβώς από πίσω τους πευκοδάσος. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Παραλία Φραγκάκη Αχλαδίου

Εν τω μεταξύ η παραλία Φραγκάκη ενώνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με την παραλία Αγκάλης της Αγίας Άννας, και απαιτούνται μόλις 6 λεπτά για να διανύσεις με το αυτοκίνητο τη διαδρομή.

Πως θα έρθετε

Η παραλία Φραγκάκη Αχλαδίου βρίσκεται κάτω από το ομώνυμο χωριό. Απέχει περίπου 75χλμ. τα οποία ανάλογα με την κίνηση θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά για να τα διανύσετε με το αυτοκίνητο. Από την Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Βόρεια Εύβοια, στην διασταύρωση Καστέλας – Ψαχνών, συνεχίζετε προς Καστέλα και αφού ανεβείτε τον Άγιο (όμορφη ορεινή πευκόφυτη διαδρομή αλλά με αρκετές στροφές) συνεχίζετε μέχρι το Προκόπι. Από εκεί κάνετε δεξιά ακολουθώντας την σήμανση για Μαντούδι και Αγία Άννα. Περνάτε την Κήρινθο και στην διασταύρωση της Στροφυλιάς συνεχίζετε πάλι προς Αγία Άννα (η άλλη επιλογή είναι Λίμνη – Ροβιές). Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω θα βρείτε πινακίδα δεξιά προς Παραλία Αγίας Άννας. Μπορείτε να ακολουθείσετε αυτή την διαδρομή μέχρι την παραλία της Αγίας Άννας όπου θα κάνετε αριστερά μέχρι να βρείτε πινακίδα για την Παραλία Αχλαδίου ή να συνεχίσετε μέχρι το χωριό Αχλάδι και από εκεί να κατεβείτε στην παραλία Φραγκάκη.

Που θα φάτε

Στην παραλία Φραγκάκη Αχλαδίου θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί όπως και επίσης αρκετές επιλογές για φαγητό έχει και η παραλία της Αγκάλης – Αγίας Άννας.

Που θα μείνετε

Για την διαμονή σας οι επιλογές σας είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στην παραλία αλλά και  ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα στην παραλία της Αγκάλης (Αγίας Άννας).

Ακολουθείστε μας στο Google News