Αν ανήκετε και εσείς στους λάτρεις του γυμνισμού και φέτος λόγω υποχρεώσεων θα μείνετε στο κλεινόν άστυ, τότε σας προτείνουμε να αφήσετε στην άκρη τα άγχη της πόλης, αλλά και το μαγιώ σας και να κάνετε μια βουτιά στην πιο φημισμένη παραλία γυμνιστών στην Ελλάδα, που δεν είναι άλλη από την παραλία της Χιλιαδού στην Β. Εύβοια.

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα και το σημαντικότερο, μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα!

Καθώς φτάνετε στην παραλία της Χιλιαδούς, στην αρχή της παραλίας θα αντικρύσετε την οργανωμένη παραλία που έχει γύρω της καντίνες για νερό, αναψυκτικά και τρόφιμα, λίγα μέτρα παραπέρα θα βρείτε μπροστά σας την Παραλία γυμνιστών.

Η παραλία γυμνιστών διαχωρίζεται απο την κανονική παραλία με πολύ φυσικό τρόπο αφού έχει μπροστά της έναν μεγάλο βράχο, και θα δείτε και μία ταμπέλα που αναγράφει περί γυμνισμού.

Όπως καταλαβαίνετε το σημείο λόγω ότι έχει από πίσω μεγάλο βραχώδες βουνό, έχει και φυσική σκιά. Ομολογουμένως η παραλία των γυμνιστών στην Χιλιαδού θα λέγαμε ότι είναι πιο όμορφη και πιο περιζήτητη.

Μπορείτε να κατασκηνώσετε και να απολαύσετε το μπάνιο σας, όπως ακριβώς σας έπλασε ο θεός, εσείς μόνο, η θάλασσα και ο ήλιος…τι πιο όμορφο!!!

Να ξέρετε μόνο, ότι η παραλία γυμνιστών της Χιλιαδούς κάθε άλλο παρά μοναχική δεν είναι, αποτελεί προορισμό για Έλληνες αλλά και ξένους, αφού αν την αναζητήσετε θα βρείτε πολλές αναφορές από ξένες ιστοσελίδες, οπότε ξεχάστε το ότι θα είστε μόνοι. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα γίνεται χαμός, θα πρέπει να πάτε από πολύ νωρίς στην παραλία για να βρείτε ένα σημείο καλό.

Αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα, καθαρή με αστραυτερά νερά κα βότσαλο. Στην αρχή είναι ρηχή, μετά από ελάχιστα βήματα βαθαίνει πολύ, προσέξτε το αυτό.

Στην παραλία γυμνιστών, θα βρείτε και ντουζιέρες για να ξεπλυθείτε, καθώς και λάστιχο με τρεχούμενο καθαρό νερό, αν δεν τα ξηλώσουν κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του Δήμου.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Περνώντας την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, διανύετε τον Περιφερειακό δρόμο και φτάνετε στα φανάρια που έχουν πινακίδες για Νότια ή Βόρεια Εύβοια ή Κέντρο Χαλκίδας. Εσείς θα προχωρήσετε για Βόρεια Εύβοια, σε περίπου 1,5 χιλιόμετρο θα βρείτε και άλλα φανάρια, θα στρίψετε δεξιά προς Β.Εύβοια.

Μετά το κέντρο της Νέας Αρτάκης, στρίβετε δεξιά προς Βατώντα, Στενή και όλο ευθεία. Σε 20 λεπτά φτάνετε στην Στενή, ανεβαίνετε την κορυφή της Δίρφυς και συνεχίζετε ευθεία προς Στρόπωνες και από εκεί κατηφορίζετε προς Χιλιαδού. Σε περίπου 50 λεπτά το πολύ έχετε φτάσει στην Χιλιαδού. 

Ο δρόμος προς την παραλία της Χιλιαδούς έχει πολλές και απότομες στροφές, για αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Παρ’ όλα αυτά η διαδρομή δεν έχει χωματόδρομο και στα περισσότερα σημεία αποτελείται από σχετικά καινούρια άσφαλτο.

Τέλος να σημειώσουμε πως μπορεί η Χιλιαδού, να είναι η μοναδική επίσημη παραλία γυμνιστών στην Εύβοια, ωστόσο υπάρχουν και άλλες πολλές ερημικές παραλίες στην ευρύτερη περιοχή, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπανάκι σας.

Ακολουθείστε μας στο Google News