Οι Ροβιές με τους πλούσιους ελαιώνες «κρύβουν» τις πιο ήσυχες και όμορφες παραλίες. Μια από αυτές βρίσκεται σε απόσταση δέκα λεπτών από το χωριό και μας εξέπληξε ευχάριστα.

Είναι πολύ κοντά στην γνωστή παραλία Αμπουριά. Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως σε αυτή και σε άλλες  – σχετικά άγνωστες – παραλίες για τους τουρίστες η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσα από μονοπατάκια κάπως δύσβατα.
Για να φτάσετε στη μικρή Αμπουριά θα κατευθυνθείτε από τον κεντρικό δρόμο για Αιδηψό και στην πρώτη μπάρα που θα συναντήσετε μετά την Αμπουριά θα κατεβείτε σε ένα χωματόδρομο. Θα παρκάρετε το όχημα σας (ο δρόμος είναι φαρδύς) και έπειτα πεζοί και με κλειστό παπούτσι θα προχωρήσετε μέσα από ένα μονοπάτι για πέντε λεπτά περίπου με προσοχή και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει γιατί το έδαφος παρουσιάζει δυσμορφίες και γλιστράει.
Κατεβαίνοντας το μονοπάτι θα φτάσετε στην παραλία η οποία είναι πολύ ιδιαίτερη. Την προσοχή κλέβουν οι ανάγλυφοι βράχοι που έχουν σχηματιστεί από διάφορες πέτρες του γιαλού. Τα νερά είναι δροσερά πολύ και απότομα. Παντού βλέπετε βότσαλα, μέσα και έξω από τη θάλασσα. Ο βυθός είναι γεμάτος αχινούς και άλλα όστρακα.

Η ενέργεια κατά μήκος της ήσυχης ακρογιαλιάς είναι έντονη καθώς το μαντείο του Σελινούντιου Απόλλωνα βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά…  Άλλωστε όλη η περιοχή είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων για το Μαντείο.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συνεργάστηκαν η δημοσιογράφος Νάνσυ Καπελαρή και ο οπερατέρ – φωτογράφος Ορέστης Γεωργιάδης.

Ακολουθείστε μας στο Google News