Μπορεί οι Πετριές να είναι στην πλαγιά ενός βουνού και να μην έχουν θάλασσα, σε απόσταση όμως λίγων λεπτών με το αυτοκίνητο έχουν μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες της Εύβοιας.

Σε κάτι περισσότερο από μία ώρα οδικώς, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μία υπέροχη αιγαιοπελαγίτικη παραλία.

Το Κακολίμανο μόλις πέντε λεπτά από το γραφικό λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αφού όλη την δόξα την κλέβει η γειτονική παραλία του Χερόμυλου.

Παραλία Κακολίμανο στους Αγίους Αποστόλους Εύβοιας

Παραλία Κακολίμανο στους Αγίους Αποστόλους Εύβοιας

Η παραλία του Κακολίμανου έχει λεπτό βοτσαλάκι, παρόμοιο με τη παραλία του Χερόμυλου. Στη θάλασσα και στα πρώτα μέτρα θα συναντήσετε βοτσαλάκι ενώ σε κάποια σημεία υπάρχουν βράχια και σε αρκετά φύκια.

Ο βυθός στην παραλία Κακολίμανο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ο βυθός στην παραλία Κακολίμανο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Η παραλία βρίσκεται σε ένα κολπίσκο προστατευμένο από βράχια και τις περισσότερες ημέρες είναι ήρεμη και χωρίς κύμα. Όπως και οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου βαθαίνει σχετικά γρήγορα, αλλά όχι τόσο απότομα όσο σε άλλες.

Παραλία Κακολίμανο στους Αγίους Αποστόλους Εύβοιας

Παραλία Κακολίμανο στους Αγίους Αποστόλους Εύβοιας

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να έχετε φροντίσει να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει ένα συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει και εστιατόριο από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και νερά για την παραλία ή να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας.

Στην κορυφή της παραλίας υπάρχουν μερικά αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά έστω και σε κάποια απόσταση από το νερό, ενώ η παραλία διαθέτει και ντους και ξύλινη καμπίνα – αποδυτήριο.

Για όσους έχουν συνδυάσει την παραλία με την άθληση, το ψιλό βοτσαλάκι θα σας επιτρέψει να παίξετε ρακέτες ενώ υπάρχει και ένα φιλέ για τους λάτρεις του Μπιτς βόλεϊ.

Πως θα φτάσετε

Από την Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, αφού περάσετε το Αλιβέρι περίπου 10 λεπτά αργότερα, θα συναντήσετε πινακίδα προς Κάρυστο την οποία και θα ακολουθήσετε.

Στα επόμενα μέτρα βρίσκεται μπροστά σας το χωριό Κριεζά όπου και στρίβεται αριστερά για να μπείτε στο χωριό και εκεί θα ακολουθήσετε τις πινακίδες  προς Πετριές – Αγίους Αποστόλους.

Είτε μέσα από το χωριό των Πετριών είτε από τον περιφερειακό, σε 10-15 λεπτά θα έχετε φτάσει στο λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων, μερικά μέτρα πριν την παραλία θα στρίψετε αριστερά με κατεύθυνση προς Στόμιο. Μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα θα συναντήσετε πινακίδα προς Παραλία Κακολίμανο, στρίβετε δεξιά και σε 5′ λεπτά θα είστε έτοιμοι να βουτήξετε στα νερά του Αιγαίου.

Που θα φάτε

Πάνω από την παραλία υπάρχει ταβέρνα, ενώ αρκετές ταβέρνες υπάρχουν και στο γειτονικό λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων. Για όσους επιθυμούν ψητά και κάτι πιο παραδοσιακό, στο χωριό Πετριές (στο δρόμο της επιστροφής) υπάρχει πλατεία με δύο ταβερνάκια, φυσική σκιά από πλάτανο και παιδική χαρά για να ξεφαντώσουν τα πιτσιρίκια μέχρι να έρθουν τα φαγητά.

Που θα μείνετε

Ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν ακριβώς πάνω από την παραλία ενώ αρκετές ακόμα επιλογές υπάρχουν στους Αγίους Αποστόλους και στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθείστε μας στο Google News