Μία από τις όμορφες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες των Πετριών είναι και η παραλία Κλιμάκι.

Κατηφορίζοντας από τις Πετριές προς το Αιγαίο και το λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων οι επιλογές για παραλίες είναι πολλές. Μία από αυτές είναι και η παραλία Κλιμάκι.
Η παραλία
Η παραλία είναι αμμώδης και ιδανική για οικογένειες με παιδιά.
Στην κορυφή της παραλίας υπάρχουν μερικά αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά αλλά η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να έχετε φροντίσει να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα.
Παρόλο που υπάρχει εστιατόριο λίγο πάνω από την παραλία καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί από πριν καφέδες, αναψυκτικά και σνακ αφού αυτό βρίσκεται στο ύψωμα πάνω από την παραλία και δεν είναι άμεση η πρόσβαση με τα πόδια.
Τα νερά – ειδικά τις ημέρες που δεν έχει κύμα – είναι γαλαζοπράσινα ενώ σε κάποια σημεία έχει φύκια. Οι γειτονικοί της παραλίας βράχοι προσφέρουν ιδανικό σκηνικό για εξερεύνηση στο βυθό.
Που θα φάτε
Στο ύψωμα, ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει ένα εστιατόριο με υπέροχη θέα στην παραλία.
Εκτός από το εστιατόριο πάνω από την παραλία, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων – όχι πάνω από 10 λεπτά με το αυτοκίνητο – αλλά και το χωριό Πετριές με ταβερνάκια που βγάζουν τραπέζια στην πλατεία και κάτω από τα πλατάνια.
Που θα μείνετε
Η περιοχή έχει πολλά ενοικιαζόμενα με κάποια να βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία Κλιμάκι ενώ τα περισσότερα βρίσκονται στους γειτονικούς Αγίους Αποστόλους.
Πως θα φτάσετε
Από την Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, αφού περάσετε το Αλιβέρι περίπου 10 λεπτά αργότερα – στα Λέπουρα – θα συναντήσετε πινακίδα προς Κάρυστο την οποία και θα ακολουθήσετε.
Στα επόμενα μέτρα βρίσκεται μπροστά σας το χωριό Κριεζά όπου και στρίβεται αριστερά για να μπείτε στο χωριό και εκεί θα ακολουθήσετε τις πινακίδες  προς Πετριές – Αγίους Αποστόλους.
Κατηφορίζοντας από το χωριό των Πετριών ή από τον περιφερειακό θα συναντήσετε μία πινακίδα για την παραλία Κλιμάκι, στρίβετε δεξιά εκεί και μετά από λίγο θα βρίσκεστε στην παραλία. Συνολικά η διαδρομή από την Χαλκίδα με αυτοκίνητο είναι μία ώρα και δέκα λεπτά.
Ο δρόμος είναι καλός μέχρι λίγα μέτρα πριν από την παραλία όπου και μπορείτε να παρκάρετε.
Ακολουθείστε μας στο Google News