Ένας πανέμορφος μικρός κολπίσκος είναι κρυμμένος ανάμεσα στην παραλία Φραγκάκη του Αχλαδίου και την διάσημη παραλία της Αγίας Άννας (Αγκάλη). Απότομοι βράχοι δημιουργούν ένα μικρό κολπίσκο – πλάτους 100 περίπου μέτρων – με γαλαζοπράσινα νερά.

Παραλία Μελλίσι στο Αχλάδι της Εύβοιας

Παραλία Μελλίσι στο Αχλάδι της Εύβοιας

Η παραλία βρίσκεται στο Αιγαίο και όπως οι περισσότερες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες της Εύβοιας είναι εκτεθιμένη στον καιρό και τους βορειοανατολικούς ανέμους. Βότσαλο ψηλά στην ακτή, άμμος όσο πλησιάζεις στην θάλασσα και πέτρες με βράχια στο νερό δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό.

blank

Τα δέντρα φτάνουν μέχρι την ακτή ενώ στην παραλία υπάρχει και τρεχούμενο νερό.

Δέντρα και τρεχούμενο νερό στην παραλία Μελλίσι στο Αχλάδι της Εύβοιας

Δέντρα και τρεχούμενο νερό στην παραλία Μελλίσι στο Αχλάδι της Εύβοιας

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να έχετε φροντίσει πριν την επισκεφθείτε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ροφήματα και σνακ. Σκιά ανάλογα με την ώρα μπορεί να βρείτε και κάτω από τα δέντρα (κυρίως τις απογευματινές ώρες καθώς ο ήλιος πέφτει στην πλάτη της παραλίας) αλλά καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας την δική ομπρέλα.

Τα νερά βαθαίνουν απότομα και παρόλο που ο βυθός έχει πέτρες δεν θα χρειαστείτε παπούτσια για να μπείτε και να κολυμπήσετε.

Πως θα έρθετε

Η παραλία Μελλίσι βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Αχλαδίου (Φραγκάκη) και στην παραλία της Αγίας Άννας. Απέχει περίπου 75χλμ. τα οποία ανάλογα με την κίνηση θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά για να τα διανύσετε με το αυτοκίνητο. Από την Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Βόρεια Εύβοια, στην διασταύρωση Καστέλας – Ψαχνών, συνεχίζετε προς Καστέλα και αφού ανεβείτε τον Άγιο (όμορφη ορεινή πευκόφυτη διαδρομή αλλά με αρκετές στροφές) συνεχίζετε μέχρι το Προκόπι. Από εκεί κάνετε δεξιά ακολουθώντας την σήμανση για Μαντούδι και Αγία Άννα. Περνάτε την Κήρινθο και στην διασταύρωση της Στροφυλιάς συνεχίζετε πάλι προς Αγία Άννα (η άλλη επιλογή είναι Λίμνη – Ροβιές). Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω θα βρείτε πινακίδα δεξιά προς Παραλία Αγίας Άννας και ακολουθείτε αυτή την διαδρομή μέχρι την παραλία της Αγίας Άννας όπου θα κάνετε αριστερά μέχρι να βρείτε πινακίδα για την Παραλία Αχλαδίου. Συνεχίζετε για περίπου 2 χλμ και έχετε την προσοχή σας στην δεξιά πλευρά του δρόμου ώστε να εντοπίσετε ένα τσιμεντόδρομο ο οποίος κατηφορίζει προς το Αιγαίο. Κατεβαίνετε περίπου 200 μέτρα με το αυτοκίνητο και στο πλάτωμα που θα βρείτε (έξω από δύο σπίτια) σταθμεύεστε. Ο χώρος δεν είναι μεγάλος και χωράει με δυσκολία 10 αυτοκίνητα.

Παραλία Μελλίσι στο Αχλάδι της Εύβοιας

Παραλία Μελλίσι στο Αχλάδι της Εύβοιας

Συνεχίζεται κατηφορικά 60 περίπου μέτρα με τα πόδια και βρίσκετε στην παραλία.

Που θα φάτε

Στην παραλία δεν υπάρχει εστιατόριο ούτε καντίνα. Τα πιο κοντινά εστιατόρια, καφέ και ουζερί βρίσκονται στο Φραγκάκη, στην παραλία Αχλαδίου που απέχει ένα χιλιόμετρο από τον κεντρικό (ασφάλτινο) δρόμο. Επίσης αρκετές επιλογές για φαγητό έχει και η παραλία της Αγκάλης – Αγίας Άννας.

Που θα μείνετε

Για την διαμονή σας οι επιλογές σας είναι πάλι τα ενοικιαζόμενα στο Φραγκάκη και τη παραλία Αχλαδίου που απέχει ένα χιλιόμετρο και μπορείτε να το κάνετε ακόμα και με τα πόδια και τα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα στην παραλία της Αγκάλης (Αγίας Άννας).

Παραλία Μελλίσι στην Βόρεια Εύβοια

Ένας πανέμορφος μικρός κολπίσκος είναι κρυμμένος ανάμεσα στην παραλία Φραγκάκη του Αχλαδίου και την διάσημη παραλία της Αγίας Άννας (Αγκάλη). Απότομοι βράχοι δημιουργούν ένα μικρό κολπίσκο – πλάτους 100 περίπου μέτρων – με γαλαζοπράσινα νερά. Δείτε περισσότερα https://bit.ly/2CUk8kg

Gepostet von Eviaportal – Νέα Χαλκίδας & Εύβοιας am Mittwoch, 22. Juli 2020

Ακολουθείστε μας στο Google News