Μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά από την Χαλκίδα, απέχουν οι Άγιοι Απόστολοι Ευβοίας. Φτάνοντας στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων, κατευθυνθείτε αριστερά και στα 300 μέτρα βρίσκεται η παραλία Λιμιώνας με πολλά δέντρα αρμυρίκια να την περιστοιχίζουν και να προσφέρουν φυσική προστασία από τον ήλιο.

Εύκολα προσβάσιμη παραλία, αφού από πάνω ακριβώς είναι ο δρόμος. Ο δρόμος πάνω από την παραλία είναι αρκετά στενός και οι λιγοστές θέσεις που μπορείτε να παρκάρετε είναι συνήθως κατειλημμένες.

Ο δρόμος στη συνέχεια του οδηγεί σε αδιέξοδο χωρίς άλλες επιλογές πάρκινγκ οπότε η εναλλακτική είναι το μεγάλο πάρκινγκ στο λιμάνι που απέχει 200-300 μέτρα.

Ωστόσο η παραλία Λιμιώνας είναι και λιγάκι απομονωμένη, ο περισσότερος κόσμος επιλέγει την παραλία του χωριού για τα μπάνια του.

Η θάλασσα στα πρώτα μέτρα είναι αμμώδης, όμως σε κάποια σημεία πιο μέσα έχει βράχια και φύκια.

Στην παραλία Λιμιώνας, δεν χρειάζεστε ομπρέλες και τέντες σκίασης, αφού τα πανέμορφα αρμυρίκια δημιουργούν φυσική σκιά και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε την ηρεμία και την δροσιά της θάλασσας.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, δεν υπάρχει ντουζιέρα ούτε κάποια καντίνα ή καφέ. Για να προμηθευτείτε τον καφέ σας ή το σνάκ σας, θα πρέπει να πάτε στο χωριό που απέχει γύρω στα 500 μέτρα.

Η θάλασσα είναι ρηχή και βαθαίνει σιγά σιγά, ότι πρέπει δηλαδή για μικρά παιδάκια. Τους επιτρέπει να παίξουν και να περάσουν όμορφα, χωρίς να ανησυχούν οι γονείς. Ειδικά η ψιλή άμμος της είναι ότι πρέπει για την δημιουργία “κάστρων”.

Γύρω από την παραλία Λιμιώνας σε απόσταση 50 μέτρων, υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είτε τα νοικιάζεται με την σεζόν είτε με τις ημέρες που θέλετε.

Ακόμα και το σούρουπο, η παραλία Λιμιώνας είναι ακαταμάχητη. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν και βραδινό μπανάκι.

Ανακαλύψτε τις υπέροχες παράλίες της Εύβοιας

Ακολουθείστε μας στο Google News