Μεγάλη αιγαιοπελαγίτικη παραλία στα Μεσοχώρια της νότιας Εύβοιας.

Ανάμεσα στο δημοφιλές Αρμυρίχι και την μίνι παραλία των Τσακαίων βρίσκεται η παραλία του Λιμνιώνα Μεσοχωρίου που διοικητικά ανήκει στο Δήμο Καρύστου.

Η παραλία

 

Η παραλία αν και μεγάλη σε έκταση και εκτεθειμένη στο Αιγαίο, προστατεύεται από τους βοριάδες και έτσι ακόμα και ημέρες με αρκετό αέρα είναι σχετικά ήρεμη. Η ακτή αποτελείται από λευκό βοτσαλάκι και από χονδρή άμμο.

Το αριστερό τμήμα της παραλίας είναι πιο «άγριο» και το βοτσαλάκι της ακτής δίνει την θέση του σε πέτρες και μεγάλους βράχους στο βυθό. Παρόλα αυτά λόγου του βάθους μπορείτε να κολυμπήσετε και ο βυθός έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Όσο προχωράτε προς το δεξί μέρος της παραλίας ο βυθός γίνεται αμμώδης. Στην ίδια πλευρά μία εντυπωσιακή σπηλιά πάνω στα βράχια και μέσα στη θάλασσα κλέβει τις εντυπώσεις ενώ αρκετοί είναι οι τολμηροί που σκαρφαλώνουν τα βράχια και κάνουν βουτιές μπροστά της.

Τα νερά είναι αρκετά βαθιά όπως στις περισσότερες θάλασσες του Αιγαίου.

Δεν υπάρχει οργανωμένο τμήμα στην παραλία αλλά αν πάτε νωρίς μπορεί να προλάβετε κάποιες από τις δημοτικές ομπρέλες. Καφέδες, Αναψυκτικά και νερά μπορείτε να προμηθευτείτε από τις ταβέρνες που υπάρχουν πάνω από την παραλία.

Υπάρχει γήπεδο beach volley, ντους και αποδυτήρια.

Που θα φάτε

Πάνω από την παραλία υπάρχουν 2-3 ταβέρνες που έχουν από ψαρικά, της ώρας μέχρι και μαγειρευτά. Όσοι θέλετε να το «ψάξετε» λίγο παραπάνω μία επιλογή είναι και τα Μεσοχώρια.

Πως θα πάτε

Από Χαλκίδα η παραλία Λιμνιώνας Μεσοχωρίου απέχει 85 χιλιόμετρα και υπολογίστε περίπου 1.5 ώρα με το αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι άσφαλτος μέχρι την παραλία. Κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, περνάτε το Αλιβέρι και στα Λέπουρα κάνετε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα προς Κάρυστο. Αφού περάσετε την πινακίδα για Ζάρακες θα δείτε μετά από λίγο πινακίδα δεξιά προς Μεσοχώρια. Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τις πινακίδες προς παραλία. Θα βρεθείτε σε μία διχάλα όπου ένας δρόμος οδηγεί στην παραλία Αρμυρίχι και ο άλλος στο Λιμνιώνα.

Ακριβώς πάνω από την παραλία έχει αρκετό χώρο να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας.

Ακολουθείστε μας στο Google News