Η παραλία Λιμνιώνας της κεντρικής Εύβοιας με το μαύρο βοτσαλάκι που βρέχεται από το Αιγαίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και η διαδρομή γίνεται περίπου σε μία ώρα.

Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο.

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας

Το δεξί και μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας βρίσκεται πιο κοντά στο πάρκινγκ και τις ταβέρνες ενώ οι κατασκηνωτές περιορίζονται ψηλά στην παραλία και κάτω από τα δέντρα.

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας - Δεξί τμήμα

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας – Δεξί τμήμα

Το αριστερό και μικρότερο (αλλά όχι μικρό) τμήμα της παραλίας με τη σπηλιά και τα απότομα βράχια προσελκύει περισσότερους κατασκηνωτές.

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας - Αριστερό τμήμα

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας – Αριστερό τμήμα

Η παραλία διαθέτει πολύ ενδιαφέρον βυθό με πέτρες, βράχους και αρκετά ψάρια οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την μάσκα σας ή και την αδιάβροχη φωτογραφική σας μηχανή.

Στα δεξιά της παραλίας βρίσκεται, ανεβαίνοντας με τα πόδια το βράχο, το επονομαζόμενο νησάκι του Μπέικερ, ενός Άγγλου, που έχει αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι εκεί, στα μικρά και απόκρημνα στενά αυτής της παραλίας.

Υπάρχει διαμορφωμένο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα ακριβώς πάνω από την παραλία η οποία διαθέτει αποδυτήρια και ντους.

Στην παραλία υπάρχει επίσης ένα φιλέ για μπιτς βόλευ το οποίο όμως τις περισσότερες ώρες της ημέρας με την καυτή μαύρη άμμο και βότσαλο δεν προσφέρεται για παιχνίδι.

Ψηλά στην παραλία υπάρχουν δέντρα όπου μπορείτε να βρείτε σκιά (αν και τις περισσότερες φορές είναι κατειλημμένα από τους κατασκηνωτές) σε περίπτωση που δεν σας πειράζει η απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων από την θάλασσα.

Μαύρο βοτσαλάκι στην παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας

Μαύρο βοτσαλάκι στην παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας

Άμμος και ψιλό μαύρο βότσαλο καίνε αφόρητα κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο κάνοντας το περπάτημα χωρίς πέδιλα ή σαγιονάρες αδύνατο μέχρι να σουρουπώσει.

Η παραλία έχοντας αρκετά μεγάλο μήκος και καθώς βρέχεται από το αιγαίο, επηρεάζεται πολύ εύκολα από τους βοριάδες οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας πριν ξεκινήσετε.

Ο Λιμνιώνας αποτελεί λιμάνι και για κάποια ψαροκάικα και οι ταβέρνες πάνω από την παραλία (καιρού και φεγγαριού επιτρέποντος) έχουν συνήθως καλό και φρέσκο ψάρι. Δεν υπάρχει οργανωμένο τμήμα στην παραλία οπότε όσοι επιθυμείτε ξαπλώστρα και ομπρέλα καλά θα κάνετε να φέρετε την δική σας.

Πως θα πάω εκεί

Από Χαλκίδα και κατευθυνόμενοι προς Β. Εύβοια περνάμε την Ν. Αρτάκη και συνεχίζουμε προς Ψαχνά. Από τα Ψαχνά κατευθυνόμαστε προς Κοντοδεσπότι και ακολουθούμε μία διαδρομή με αρκετές στροφές που καταλήγει στο χωριό Αγία Σοφία μόλις 4 χιλιόμετρα από την παραλία Λιμνιώνας. Ο δρόμος έχει καλής ποιότητας άσφαλτο άλλα αρκετές στροφές και ανηφόρες μέσα σε μία πανέμορφη ορεινή διαδρομή με πεύκα.

 

Ελεύθερο camping στον Λιμνιώνα Ευβοίας

Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την παραλία του Λιμνιώνα για ελεύθερο κάμπινγκ παρά την σχετική απαγόρευση του νόμου. Όσοι προλάβουν πιάνουν την σκιά των δέντρων στην αρχή της παραλίας ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρώνεται στο αριστερό τμήμα της παραλίας (όπως αυτό οριοθετείται από τον βράχο στη μέση της).

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας

Παραλία Λιμνιώνας Κεντρικής Εύβοιας

Όσοι δεν επιθυμούν να κατασκηνώσουν με μερικές εκατοντάδες κόσμου ακόμα καλύτερα να αποφύγουν τα σαββατοκύριακα και κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στο γύρω χώρο υπάρχει ένα μικρό κτίριο με δύο τουαλέτες και μία ντουζιέρα, ενώ στην περιοχή υπάρχουν όμορφα ταβερνάκια.

Ο γραφικός οικισμός του Λιμνιώνα δεν προσφέρει διαμονή. Έχει μόνο τρεις ταβέρνες που βρίσκονται στο δρόμο, καθώς και δύο μικρά καφενεδάκια.

Που θα φάω στον Λιμνιώνα
Που θα μείνω στον Λιμνιώνα

Ακολουθείστε μας στο Google News