Η εντυπωσιακή και μεγάλη σε έκταση – περίπου δύο χιλιομέτρων – παραλία της Μονής Γαλατάκη σφιχταγκαλιάζει τους πρόποδες του όρους Καντήλι ακριβώς κάτω από τη Μονή.

Ένα από τα ατού της παραλίας είναι η θέα που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό, καθώς τα πεύκα ενώνονται με τη θάλασσα και η ματιά φτάνει πανοραμικά σε κάθε γωνιά της περιοχής. Δυστυχώς ένα σημαντικό μέρος του πευκοδάσους της περιοχής έχει πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών παρόλα αυτά υπάρχει αρκετό πράσινο ακόμα στην παραλία.

Παραλία Μονής Γαλατάκη στην Λίμνη Εύβοιας

Πρόκειται για μια προσφιλή παραλία στους ελεύθερους κατασκηνωτές και κάπου… ανάμεσα στα πεύκα κάθε χρόνο ξεπροβάλλουν μικρές και μεγάλες σκηνές καθώς και τροχόσπιτα.

Η ακτή είναι στρωμένη με βότσαλα το ίδιο και η κρυστάλλινη θάλασσα με τους γαλάζιους ιριδισμούς. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και αυτό ευνοεί και τον μεγάλο πληθυσμό αχινών που θα βρείτε στην περιοχή. Χρειάζεται προσοχή κατά την είσοδο σας στην θάλασσα και ίσως τα παπούτσια θαλάσσης θα διευκόλυναν αρκετά την είσοδο και την έξοδο σας από το νερό.

Στην παραλία και σε κοντινή απόσταση δεν υπάρχουν καταστήματα ή καντίνες οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας νερό, σνακς και ότι άλλο κρίνετε απαραίτητο. Το πιο κοντινό εστιατόριο από όπου μπορείτε να κάνετε προμήθειες βρίσκετε στην περιοχή Κατούνια, στο μέσο περίπου της διαδρομής από την Λίμνη στην παραλία.

Ηλιοβασίλεμα στην Παραλία Μονής Γαλατάκης

Ακόμα και αν δεν έχετε προγραμματίσει διανυκτέρευση στην παραλία αξίζει να καθίσετε μέχρι την δύση του ηλίου και να απολαύσετε τα υπέροχα χρώματα του ουρανού.

Πως θα πάτε

Από Χαλκίδα η Λίμνη Ευβοίας απέχει 80 χιλιόμετρα που θα τα διανύσετε με το αυτοκίνητο σε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή αλλά και δύσκολη για όσους ζαλίζονται καθώς ο δρόμος έχει αρκετές στροφές.

Από Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Αρτάκη και Βόρεια Εύβοια, αφού περάσετε την Αρτάκη, συνεχίζετε προς Καστέλα και ανηφορίζετε τον Άγιο προς Προκόπι που βρίσκεται και το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Συνεχίζεται προς Μαντούδι και μετά από λίγα χιλιόμετρα θα δείτε πινακίδα στα αριστερά σας προς Λίμνη.

Στην παραλία θα φτάσετε σχετικά εύκολα με αυτοκίνητο ή μηχανή. Θα ακολουθήσετε παραλιακά το δρόμο στο νότιο άκρο της Λίμνης. Από εκεί θα συνεχίσετε – πάντα παραλιακά – προς τα Κατούνια. Μόλις περάσετε και τα Κατούνια θα δείτε την παραλία του Αγίου Γεωργίου (επίσης εξαιρετικής ομορφιάς). Μέχρι και κάποιο σημείο ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και μετά από ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά θα βρείτε μία “διχάλα” στην οποία – παραλιακά – συνεχίζει χωματόδρομος (στρωμένος) σχετικά καλός. Σε πέντε λεπτά είστε στην παραλία.

Συνολικά από τη Λίμνη μέχρι και την παραλία της Μονής Γαλατάκη θα καλύψετε μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Που θα μείνετε

Για όσους δεν σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στην παραλία υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία στην Λίμνη που καλύπτουν όλα τα γούστα αλλά και όλα τα βαλάντια.

Που θα φάτε

Το πιο κοντινό παραλία Γαλατάκη εστιατόριο βρίσκεται στα Κατούνια, στην διαδρομή προς την Λίμνη. Στην παραλία της Λίμνης έχει επίσης πάρα πολλές επιλογές για φαγητό και για όλα τα γούστα.

 

Ακολουθείστε μας στο Google News