Η εντυπωσιακή και μεγάλη σε έκταση – περίπου δύο χιλιομέτρων – παραλία της Μονής Γαλατάκη σφιχταγκαλιάζει τους πρόποδες του όρους Καντήλι ακριβώς κάτω από τη Μονή.

Ένα από τα ατού της παραλίας είναι η θέα που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό, καθώς τα πεύκα ενώνονται με τη θάλασσα και η ματιά φτάνει πανοραμικά σε κάθε γωνιά της περιοχής.

Παραλία Μονής Γαλατάκη στην Λίμνη Εύβοιας

Η ακτή είναι στρωμένη με βότσαλα το ίδιο και η κρυστάλλινη θάλασσα με τους γαλάζιους ιριδισμούς.

Στην παραλία θα φτάσετε σχετικά εύκολα με αυτοκίνητο ή μηχανή. Θα ακολουθήσετε παραλιακά το δρόμο στο νότιο άκρο της Λίμνης. Από εκεί θα συνεχίσετε – πάντα παραλιακά – προς τα Κατούνια. Μόλις περάσετε και τα Κατούνια θα δείτε την παραλία του Αγίου Γεωργίου (επίσης εξαιρετικής ομορφιάς). Μέχρι και κάποιο σημείο ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και μετά από ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά θα βρείτε μία “διχάλα” στην οποία – παραλιακά – συνεχίζει χωματόδρομος (στρωμένος) σχετικά καλός. Σε πέντε λεπτά είστε στην παραλία.

Ηλιοβασίλεμα στην Παραλία Μονής Γαλατάκης

Συνολικά από τη Λίμνη μέχρι και την παραλία της Μονής Γαλατάκη θα καλύψετε μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Πρόκειται για μια προσφιλή παραλία στους ελεύθερους κατασκηνωτές και κάπου… ανάμεσα στα πεύκα κάθε χρόνο ξεπροβάλλουν μικρές και μεγάλες σκηνές καθώς και τροχόσπιτα.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συνεργάστηκαν η δημοσιογράφος Νάνσυ Καπελαρή και ο οπερατέρ – φωτογράφος Ορέστης Γεωργιάδης.

Ακολουθείστε μας στο Google News