Η παραλία της Αγίας Άννας (Αγκάλη) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Εύβοιας.

Είκοσι λεπτά λίγο πιο μακριά από τη μεγάλη και αγαπημένη παραλία μικρών και μεγάλων, ντόπιων και τουριστών ανακαλύψαμε το όνειρο στην παραλία Σαρακήνικο.

Μια μικρή μοναχική παραλία ο,τι πρέπει για ατελείωτο ρομάντζο και χαλαρό weekend κάτω από τον καυτό ήλιο και το αστραφτερό ολόγιομο φεγγάρι.

Ρωτήσαμε και μετά από περιπετειώδες οδοιπορικό μέσα από μονοπάτι «ντυμένο» με τα χρώματα της άγριας φύσης, καταφέραμε να την προσεγγίσουμε. Αν και θέλει προσοχή μέχρι το κατέβασμα το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

Μπροστά μας ξετυλίχθηκε ένα μικρός κολπίσκος περιτριγυρισμένος από μαύρα και απότομα βράχια. Η θάλασσα μαγευτική, ζεστή, πραγματικά υπέροχη. Στην παραλία σε κάποια σημεία υπάρχουν χοντρό χαλίκι και πέτρες.

Με το που μπήκαμε στο νερό πατήσαμε πάνω σε ένα βελούδινο χαλί από φύκια και άμμο. Κολυμπώντας στα βαθιά μας αγκάλιασε ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα και απλώς αφεθήκαμε κάνοντας χάζι την αρχοντιά της πλούσιας βλάστησης που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα.

Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει από όλα τα τροχοφόρα οχήματα και από δρόμο μέχρι ενός σημείου. Από κει και πέρα σε δέκα μέτρα θα φτάσετε πεζοί στην παραλία. Για τον τρόπο πρόσβασης οδικώς ρωτήστε κάποιον από τους κατοίκους της Αγίας Άννας (στην Αγκάλη).

Από τις παραλίες που αγαπάμε και έχουμε καλοκαιρινό μας στέκι!

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συνεργάστηκαν η δημοσιογράφος Νάνσυ Καπελαρή και ο οπερατέρ – φωτογράφος Ορέστης Γεωργιάδης.

Ακολουθείστε μας στο Google News