Η παραλία Σουτσίνι είναι μία αμμουδερή παραλία λίγα μέτρα από την παραλία της Κύμης και το λιμάνι.

Στην «πλάτη» της παραλίας ο ορεινός όγκος της Κύμης με τα πεύκα, στην παραλία παχιά άμμος και μπροστά το Αιγαίο πέλαγος. Το βουνό και τα πεύκα προσφέρουν φυσική σκιά όλη την ημέρα, ενώ μετά το μεσημέρι και όσο ο ήλιος δύει στην «πλάτη» της παραλίας η σκιά αυτή απλώνεται στο σύνολο της παραλίας και σταδιακά προς την θάλασσα.

Παραλία Σουτσίνι στην Κύμη Εύβοιας

Παραλία Σουτσίνι στην Κύμη Εύβοιας

Όπως και οι υπόλοιπες παραλίες της ευρύτερης περιοχής (από Μουρτερή, Στόμιο, Πλατάνα και Παραλία Κύμης), το Σουτσίνι είναι εκτεθειμένο στους βοριάδες που ανάλογα με την ένταση τους μπορεί να καθιστούν και απαγορευτικοί για κολύμπι.

Λογικά δεν θα χρειαστείτε ομπρέλα (υπάρχει φυσική σκιά αλλά και οργανωμένο τμήμα με ομπρέλες και ξαπλώστρες) αλλά καλό θα ήταν να ρωτήσετε στην παραλία της Κύμης αν λειτουργεί η καντίνα στο Σουτσίνι ώστε να γνωρίζετε από πριν αν θα βρείτε ξαπλώστρες και αν θα χρειαστεί να έχετε προμηθευτεί από πριν καφέδες, ποτά, νερά ή και σνακς.

Όταν λειτουργεί η καντίνα υπάρχει και ντους για τους λουόμενους.

Ιδανική παραλία για τους λάτρεις της αμμουδιάς

Ιδανική παραλία για τους λάτρεις της αμμουδιάς

Η παραλία μήκους περίπου 700 μέτρων, χωρίζεται σε 4 τμήματα τα οποία ανάλογα με τα κύματα ή και την παλίρροια μπορεί και να είναι αποκομμένα μεταξύ τους.

Διαυγή νερά και υπέροχος βυθός στην παραλία Σουτσίνι

Διαυγή νερά και υπέροχος βυθός στην παραλία Σουτσίνι

Το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας προς την πλευρά της παραλίας της Κύμης, είναι αμμώδες, έχει φυσική σκιά, μερικούς εντυπωσιακούς βράχους σαν ακουμπισμένες λευκές πλάκες αλλά και σκόρπιους βράχους στον αμμώδη βυθό της κάνοντας τις βουτιές σας πιο επικίνδυνες αλλά και ενδιαφέρουσες.

Η θάλασσα και ο βυθός της είναι εξαιρετική. Σκληρή άμμος, απόλυτα διαυγή νερά (όταν δεν έχει κύμα), το βαθύ γαλάζιο χρώμα και τα διάσπαρτα βράχια θα κάνουν τα μακροβούτια σας αξέχαστα. Στα πρώτα μέτρα της τα σχετικά ρηχά νερά και η άμμος την κάνουν ιδανική για παιδιά.

Το δεύτερο τμήμα της παραλίας στο οποίο συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί και καντίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες, είναι διαμορφωμένο με τσιμεντένιο τοιχίο και σκαλάκια προς την θάλασσα.

Τα άλλα δύο τμήματα της παραλίας είναι παρόμοια με το πρώτο αλλά με λιγότερη φυσική σκίαση.

Λογικά κατά την παραμονή σας στην παραλία θα δείτε και το πλοίο που κάνει την διαδρομή Κύμη – Σκύρος να περνά σχετικά κοντά από την παραλία.

Πως θα φτάσετε στην παραλία Σουτσίνι

Η παραλία της Κύμης απέχει από την Χαλκίδα περίπου 80 χιλιόμετρα τα οποία με αυτοκίνητο θα τα διανύσετε περίπου σε 1.5 ώρα. Κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια και Αλιβέρι, περνάτε το χωριό Λέπουρα και συνεχίζετε ευθεία προς Κύμη (υπάρχει διασταύρωση που οδηγεί προς Κάρυστο). Ακολουθείστε την πινακίδα προς παραλία Κύμης και όχι προς Κύμη.

Από την παραλία της Κύμης συνεχίζετε τον παραλιακό δρόμο ο οποίος καταλήγει σε αδιέξοδο και στην αρχή της παραλίας Σουτσίνι όπου και θα σταθμεύσετε (έχει αρκετό χώρο).

Αν θέλετε να σταθμεύσετε πιο κοντά στο μεσαίο τμήμα της παραλίας όπου συνήθως λειτουργεί και η καντίνα ώστε να μη χρειαστεί να περπατήσετε τα περίπου 300 μέτρα της αμμώδους παραλίας, θα πρέπει να πάτε είτε από το χωριό της Κύμης είτε στρίβοντας αριστερά 500 μέτρα περίπου μετά το λιμάνι της Κύμης αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε επιπλέον 7 χλμ. και περίπου 15 λεπτά οδήγησης ενώ δεν υπάρχει και διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης.

Που θα φάτε, που θα πιείτε

Μία επιλογή για κάτι πρόχειρο είναι η καντίνα στην παραλία, αρχές Ιουλίου 2017 που γράφτηκε το άρθρο πληροφορηθήκαμε ότι θα ξεκινούσε σύντομα η λειτουργία της καθώς ενοικιάστηκε από τον δήμο σε ιδιώτη για 3 χρόνια.

Οι επιλογές στην παραλία της Κύμης είναι πολλές και συνεχίζονται προς την Πλατάνα ενώ πάντα υπάρχει η επιλογή για κάποια ταβέρνα στο χωριό της Κύμης.

Που θα μείνετε

Θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην Κύμη και στην Παραλία Κύμης. Μία άλλη επιλογή είναι η Πλατάνα όπου θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ακολουθείστε μας στο Google News