Η παραλία της Κρύας Βρύσης είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες σε έκταση στο σύνολο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και θεωρείται ως η νότια προέκταση της διάσημης παραλίας της Αγίας Άννας.

Βρέχεται από τα παγωμένα αιγαιοπελαγίτικα νερά και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ο ποταμός Βούδωρος που εκβάλει στα δύο άκρα της παραλίας. Αγριοκάλαμα και βούρλα, πεύκα, πλατάνια και αρμυρίκια απαρτίζουν το εντυπωσιακό μωσαϊκό της βλάστησης που συναντά κανείς στην περιοχή.

Ο ποταμός Βουδωρός εκβάλει στην παραλία της Κρύας Βρύσης

Ο ποταμός Βούδωρος εκβάλει στην παραλία της Κρύας Βρύσης

Στην είσοδο της παραλίας συνήθως λειτουργεί καντίνα με οργανωμένη πλαζ αλλά καθώς η έκταση της παραλίας είναι τεράστια θα βρείτε σίγουρα κάποιο ήρεμο μέρος για να στήσετε την δική σας ομπρέλα σε περίπτωση που θέλετε να απομονωθείτε.

Παραλία Κρύας Βρύσης στη Βόρεια Εύβοια

Παραλία Κρύας Βρύσης στη Βόρεια Εύβοια

Η Κρύα Βρύση ταυτίζεται με μια από της σημαντικότερες πόλεις της Εύβοιας την αρχαία Κήρινθο όπου ερείπια της ακρόπολης της μπορείτε να δείτε στο λόφο στο δεξί άκρο της παραλίας.

Κάνοντας περίπατο κατά μήκος της πανέμορφης παραλίας, θα δείτε σαν οπτασία μία μικρή λιμνούλα γεμάτη βάρκες και μια ξύλινη γέφυρα. Περνώντας το γεφυράκι περίπου στα 50 μέτρα είναι «κρυμμένη» η άλλη πλευρά της Κρύας Βρύσης η πιο άγνωστη… και απίστευτα ονειρεμένη.

Περνάτε το γεφυράκι της εκβολής του ποταμού Βουδωρού για το γραφικό ταβερνάκι

Περνάτε το γεφυράκι της εκβολής του ποταμού Βουδωρού για το γραφικό ταβερνάκι

Μια prive μικρή παραλία, ένας κολπίσκος με αναζήτηση… μέσα σε βράχια ιδανικός για πιο μοναχικές στιγμές. Θα σας ενθουσιάσει!

Τεράστια σε έκταση η παραλία Κρύας Βρύσης στη Βόρεια Εύβοια

Τεράστια σε έκταση η παραλία Κρύας Βρύσης στη Βόρεια Εύβοια

Η παραλία της Κρύας Βρύσης ενδείκνυται για ελεύθερη κατασκήνωση.

Πως θα πάτε στην Παραλία Κρύας Βρύσης

Η Κρύα Βρύση απέχει 64 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα τα οποία θα τα διανύσετε οδικώς σε περίπου 1.5 ώρα. Βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια και ανήκει στον Δήμο Λίμνης – Αγίας Άννας – Μαντουδίου. Όσοι έρχεστε από Κεντρική ή Βόρεια Ελλάδα ή και όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν την μαγευτική αλλά δύσκολη – με πολλές στροφές – διαδρομή από την Εύβοια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και να περάσουν από την Αρκίτσα στην Αιδηψό. Από το λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού η Κρύα Βρύση απέχει 55 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε κάτι λιγότερο από μία ώρα για να φθάσετε στην παραλία της Κρύας Βρύσης.

Που θα φάτε

Στο αριστερό άκρο της παραλίας λειτουργεί ένα μικρό ταβερνάκι ενώ μερικές φορές λειτουργεί και μία καντίνα στο μέσο περίπου της παραλίας η οποία διαθέτει και ομπρέλες με ξαπλώστρες. Λίγα μέτρα πιο πάνω, στο χωριό, θα βρείτε επίσης κάποια καφέ, ουζερί και ταβέρνες. Δείτε εστιατόρια – ταβέρνες και ουζερί σε Κήρινθο, Μαντούδι και Προκόπι.

Που θα μείνετε

Η παραλία της Κρύας Βρύσης ενδείκνυται για ελεύθερη κατασκήνωση ενώ την προτιμούν και αρκετά τροχόσπιτα ή αυτοκινούμενα. Μπορείτε να βρείτε αρκετές επιλογές με ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή.

Ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία σε Μαντούδι, Κήρινθο και Προκόπι

Ακολουθείστε μας στο Google News