Η παραλία Τσίλαρος είναι ένας κόλπος στα βόρεια του χωριού Βίταλα της Κύμης, με πολύ καθαρή αμμουδιά και νερά κατάλληλα για κολύμπι. Ο Τσίλαρος δεν είναι από τις γνωστές παραλίες της Εύβοιας και προσφέρεται για απομόνωση και ηρεμία.

Από την Χαλκίδα το χωριό Βίταλα απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Ο Τσίλαρος βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, βόρεια της Κύμης και του χωριού Βίταλα.

φωτό από vitala.gr

Καθώς φεύγετε από τα Βίταλα θα ακολουθήσετε την διαδρομή από Κύμη προς Μετόχι θα συναντήσετε στα δεξιά σας έναν χωματόδρομο (χρειάζεται προσεχτική οδήγηση) που θα σας οδηγήσει στη παραλία μετά από 6 περίπου χιλιόμετρα.

φωτό από vitala.gr

Είναι πανέμορφη παραλία με άσπρο βότσαλο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Οι κατάφυτες πλαγιές του βουνού φτάνουν ως το κύμα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν δέντρα στην παραλία άρα ούτε φυσική σκιά, οπότε να έχετε πάντα μαζί σας την ομπρέλα σας.

φωτό από vitala.gr

Πριν ξεκινήσετε να πάτε, καλό είναι να ενημερωθείτε για τον καιρό πρώτα – καθώς η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα προστατευμένη από τους βοριάδες και συχνά έχει κύμα – και να έχετε προμήθειες μαζί σας, καθώς δεν υπάρχουν ταβέρνες ή κάτι άλλο σε κοντινή απόσταση. Μόνο εσείς, ο ουρανός και η θάλασσα…τι άλλο να θελήσετε!

φωτό από vitala.gr

Θα βρείτε σπαρμένα βράχια στην αμμουδιά αλλά και στη θάλασσα, όπου χωρίζουν την ακτή σε μικρότερες απομονωμένες παραλίες, όπως αυτή του Καλαμιού. Προσφέρουν τη σκιά τους στους κολυμβητές, ρομαντικές βαρκάδες και ευχάριστες προκλήσεις.


View Larger Map

Ακολουθείστε μας στο Google News