Η παραλία των Ροβιών βλέπει στο βόρειο Ευβοϊκό και είναι μία ήρεμη οικογενειακή παραλία. Πανέμορφα νερά με άμμο και βότσαλο η παραλία στις Ροβιές έχει μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο.

Ουσιαστικά η παραλία συνεχίζεται και φτάνει σχεδόν μέχρι τα Χρόνια που είναι το επόμενο χωριό με κατεύθυνση προς Λίμνη. Οι ντόπιοι και οι παραθεριστές αποκαλούν παραλία Ροβιών αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού ενώ η συνέχεια της προς τα Χρόνια ονομάζεται παραλία Ηρακλής. Η παραλία διαθέτει και οργανωμένο τμήμα με ξαπλώστρες, ομπρέλες και service αλλά και ελεύθερη παραλία όπου μπορείτε να στήσετε την δική σας ομπρέλα. Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχουν κάποια καφέ και εστιατόρια ενώ το χωριό διαθέτει φούρνο και μίνι μάρκετ για τις αγορές σας.

Οι Ροβιές είναι χτισμένες μέσα στο τόξο που σχηματίζουν τα πευκόφυτα βουνά Τελέθριο και Καβαλάρης σε ένα τεράστιο ελαιώνα που ενώνει τους πρόποδες του βουνού με την θάλασσα.

Πως θα πάτε

Από Χαλκίδα οι Ροβιές Ευβοίας απέχουν 87 χιλιόμετρα που θα τα διανύσετε με το αυτοκίνητο σε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή αλλά και δύσκολη για όσους ζαλίζονται καθώς ο δρόμος έχει αρκετές στροφές.

Από Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Αρτάκη και Βόρεια Εύβοια, αφού περάσετε την Αρτάκη, συνεχίζετε προς Καστέλα και ανηφορίζετε τον Άγιο προς Προκόπι που βρίσκεται και το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Συνεχίζεται προς Μαντούδι και μετά από λίγα χιλιόμετρα θα δείτε πινακίδα στα αριστερά σας προς Λίμνη. Μερικά μέτρα πριν την Λίμνη στην διασταύρωση κάνετε δεξιά με τον δρόμο να πηγαίνει προς Ροβιές, Ήλια και Αιδηψό.

Διαμονή και Φαγητό

Στις Ροβιές θα βρείτε κάποια εστιατόρια ενώ ακόμα περισσότερες επιλογές για φαγητό υπάρχουν και στην γειτονική Λίμνη. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία τόσο μέσα στις Ροβιές όσο και περιφερειακά του Οικισμού.

Ακολουθείστε μας στο Google News