Οι καταρράκτες του Δρυμώνα είναι σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στην Βόρεια Εύβοια κοντά στο απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς.

Τα πιο κοντινά χωριά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σημείο εκκίνησης για μία επίσκεψη στους Καταρράκτες του Δρυμώνα είναι τα χωριά Κερασιά, Δρυμώνα, Παπάδες και Ροβιές.

Οι καταρράκτες

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα προικισμένο φυσικό περιβάλλον και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκονται οι καταρράκτες του Δρυμώνα. Με τον μεγαλύτερο καταρράκτη να ξεκινά την υδατόπτωση από ύψος 15 μέτρων και τους μικρότερους να γλείφουν οριακά το πέτρωμα δημιουργώντας εντυπωσιακές αυλακώσεις.

Καταρράκτες Δρυμώνα στην Βόρεια Εύβοια

Η διαδρομή είναι παράλληλα με το ρεύμα της Σηπιάς και είναι διαμορφωμένη και σχετικά εύκολη επιτρέποντας να την διανύσουν ακόμα και μικρά παιδιά. Σε κάθε περίπτωση απαιτεί προσοχή αφού ανάλογα με τον καιρό, τα χιόνια και τις βροχές σημεία του μονοπατιού μπορεί να μην είναι πάντα εύκολα προσπελάσιμα.

Το διαμορφωμένο παράλληλα στο ρέμα μονοπάτι είναι περίπου 2 χλμ. και στην διαδρομή θα συναντήσετε μία ξύλινη γέφυρα, κιόσκι ανάπαυσης και δύο λιμνούλες όπου μπορείτε να δείτε και τους καταρράκτες που πέφτουν σε αυτές.

Μονοπάτι στους Καταρράκτες Δρυμώνα στην Βόρεια Εύβοια

Στην περιοχή συναντάμε κυρίως Ελάτη, Μαύρη Πεύκη με τους πανύψηλους ολόισιους κορμούς, Αριά με τα βαθυπράσινα φύλλα, Δρυς με τα χρυσοκίτρινα φύλλα το φθινόπωρο και Κουμαριά με τους κατακόκκινους καρπούς.

Καταρράκτες Δρυμώνα στην Βόρεια Εύβοια

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το απολιθωμένο Δάσος της Κερασιάς καθώς και το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών της Κερασιάς.

Πως θα φτάσετε

Η μία επιλογή είναι οδικώς από Χαλκίδα. Πηγαίνετε προς Βόρεια Εύβοια διανύοντας μία πανέμορφη διαδρομή, αλλά με αρκετές στροφές στο Κανδήλι (Άγιος) και στο Προκόπι. Μετά το Προκόπι και το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου επιλέγετε αν θα πάτε μέσω Ροβιών (91 περίπου χιλιόμετρα) ή μέσω Παπάδων (94 περίπου χιλιόμετρα). Καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά εμείς θα σας προτείναμε να κάνετε και τις δύο διαδρομές επιλέγοντας διαφορετική διαδρομή για την επιστροφή.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να πάτε από τις Ροβιές θα στρίψετε προς Λίμνη – Ροβιές και στο ύψος των Ροβιών δεξιά προς Μονή Οσίου Δαυίδ και Παπάδες. Από το μοναστήρι οι καταρράκτες απέχουν περίπου 4 χλμ. Επιλέγοντας την άλλη διαδρομή συνεχίζεται προς Ιστιαία, περνάτε την Αγία Άννα και λίγο πριν το χωριό Παππάδες στο αριστερό σας χέρι θα δείτε πινακίδα προς Κερασιά, Δρυμώνα και Ροβίες. Περνάτε την Κερασία και ακολουθώντας τις πινακίδες φτάνετε στους καταρράκτες.

Σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τις στροφές ή έρχεστε από Κεντρική ή Β. Ελλάδα τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδρομή σας στην Εύβοια από την Αιδηψό όπου μπορείτε να περάσετε από την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το λιμάνι της Αρκίτσας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την περιπατητική σας διαδρομή από κάποιο κοντινό σημείο όπως η Μονή του Οσίου Δαυίδ και η Κερασιά ή και να φτάσετε με το αυτοκίνητο μόλις λίγα μέτρα από τους καταρράκτες.

Ακολουθείστε μας στο Google News