Η Σκύρος είναι ένα ευλογημένο μέρος με πάρα πολλά τοπικά προϊόντα και ευτυχώς για εμάς οι ντόπιοι δημιούργησαν με αυτά εξαιρετικές συνταγές.

Οπωσδήποτε δοκιμάστε το ντόπιο σκυριανό κατσικάκι που θα βρείτε στα εστιατόρια του νησιού μαγειρεμένο με όλους τους τρόπους και για όλα τα γούστα. Κατσικάκι στην λαδόκολα, παραδοσιακό λεμονάτο – η δική μας προτίμηση, κοκκινιστό, στο φούρνο με πατάτες ή και ψητό.

Σκυριανό κατσικάκι στη λαδόκολλα

Σκυριανό κατσικάκι στη λαδόκολλα

Το σκυριανό κατσικάκι τρέφεται με τα βότανα του νησιού και τις κορυφές από τους κέδρους των αμμόλοφων των ποτισμένων με την αλισάχνη των θαλασσινών αέρηδων.

Σε νησί του Αιγαίου όμως, πρώτο λόγο έχουν όπως είναι φυσικό τα θαλασσινά. Θα βρείτε κάθε είδος ψαριού, εξαιρετικά μαγειρεμένο αλλά αυτό που κλέβει την παράσταση είναι ο ντόπιος αστακός. Το πιο φημισμένο – όχι άδικα – πιάτο της Σκύρου που σερβίρεται ως νοστιμότατη αστακομακαρονάδα και όχι μόνο.

Σκύρος = Αστακομακαρονάδα

Σκύρος = Αστακομακαρονάδα

Να είστε προετοιμασμένοι ότι ανάλογα και με την κίνηση στο εστιατόριο που θα αργήσετε αλλά και τον χρόνο προετοιμασίας του αστακού μπορεί να αργήσει λίγο το σερβίρισμα. Οπότε όταν φθάσετε στο εστιατόριο της επιλογής σας καλό θα ήταν να τους πείτε πρώτα από όλα να σας ετοιμάζουν τον αστακό της επιλογής και προχωράτε μετά στην υπόλοιπη παραγγελία.

Δοκιμάσαμε εξαιρετική μπουγιαμπέσα – ψαρόσουπα – αλλά και μπαρμπούνια από Σκυριανούς ψαράδες στο τηγάνι. Αν βρείτε σε κάποια ταβέρνα μεγαλύτερα σε μέγεθος μπαρμπούνια, σας προτείνουμε – θα σας το προτείνει και η ταβέρνα – να τα δοκιμάσετε ψητά στα κάρβουνα. Για πολλούς, καλύτερο γεύμα και από τον αστακό.

Διαλέξτε ένα από τα ταβερνάκια της Σκύρου και γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις

Διαλέξτε ένα από τα ταβερνάκια της Σκύρου και γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις

Εξαιρετική η ντόπια γραβιέρα και πολύ καλή επιλογή η λαδόπιτα με ξυνοτύρι. Πρόκειται για μία παραδοσιακή τοπική παραλλαγή του Ευβοιώτικου τηγανόψωμου που θα την συναντήσετε σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια του νησιού.

Περπατώντας στα σοκάκια της χώρας, πολύ πιθανό να συναντήσετε ουρές αναμονής σε καταστήματα. Έχετε φτάσει στο σωστό μέρος, μπείτε στην σειρά και δοκιμάστε μοναδικό χειροποίητο παγωτό σε κάθε γεύση ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα βραβευμένα τοπικά αμυγδαλωτά τα οποία αποτελούν και μία πολύ καλή επιλογή για δώρο με γεύση Σκύρου για τους φίλους και τους αγαπημένους σας στην επιστροφή.

Τι να δείτε στην Σκύρο

Διαβάστε το αφιέρωμα του Eviaportal για διακοπές στο πανέμορφο νησί της Σκύρου.

Πως θα πάτε στην Σκύρο

Για Σκύρο θα φύγετε από το λιμάνι της Κύμης. Η παραλία της Κύμης απέχει από την Χαλκίδα 82 χιλιόμετρα για τα οποία θα χρειαστείτε περίπου 1.5 ώρα με αυτοκίνητο. Με το καράβι της Σκύρος Ναυτική από Κύμη για Σκύρο θα κάνετε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Υπάρχουν και λεωφορεία του ΚΤΕΛ Εύβοιας για την διαδρομή Χαλκίδα – Λιμάνι Κύμης ή και Αθήνα – Λιμάνι Κύμης.

Που θα μείνετε

Είτε επιλέξετε να μείνετε στα Γυρίσματα, στο Μώλο, στην χώρα της Σκύρου ή σε κάποιο άλλο οικισμό της Σκύρου, υπάρχει πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων για την διαμονή σας.

Ακολουθείστε μας στο Google News