Κτισμένο από το 1909 δίπλα στο λιμάνι της Χαλκίδας, από το 1947 φιλοξενεί την Σχολή Πεζικού.

Η Σχολή Πεζικού ιδρύθηκε στην Αθήνα το έτος 1928 από τη Γαλλική Στρατιωτική αποστολή, η οποία με επικεφαλής το Στρατηγό ΖΙΡΑΡ, είχε αναλάβει την οργάνωση του Ελληνικού Στρατού την περίοδο αυτή. Λειτούργησε διαδοχικά στην Αθήνα από το 1928 έως 1935, τη Θεσσαλονίκη από το 1936 έως 1940 που διέκοψε τη λειτουργία της λόγω του πολέμου. Από το 1945 μετά την απελευθέρωση, έως και το 1946 λειτούργησε πάλι στην Αθήνα μέχρι που το έτος 1947 μεταστάθμευσε στη Χαλκίδα και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί στο Στρατόπεδο «Ταγματάρχη Πεζικού Βελισσαρίου Ιωάννη» με την ονομασία Σχολή Πεζικού.
Το Στρατόπεδο «Βελισσαρίου Ιωάννη» βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Χαλκίδας και την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
Ο θεμέλιος λίθος των κτιριακών εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου της Σχολής μπήκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 1909 ενώ η ανέγερσή τους περατώθηκε το 1912.
Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κέντρο συγκεντρώσεως των Τούρκων αιχμαλώτων του ελληνοτουρκικού πολέμου 1912 – 1913 και στη συνέχεια για το στρατωνισμό διαφόρων μονάδων του Στρατού μέχρι και το 1947, οπότε και εγκαταστάθηκε η Σχολή Πεζικού.
Η ονομασία του Στρατοπέδου δόθηκε προς  τιµή του Ταγµατάρχη Πεζικού Βελισσαρίου Ιωάννη, καταγόµενου από την Κύµη της Εύβοιας, γνωστού από την κατάληψη της πόλεως των Ιωαννίνων, Ήρωα των Βαλκανικών Πολέµων 1912 – 1913.
Με διαταγή του ΓΕΣ έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο να εορτάζεται στο στρατόπεδο της Σχολής Πεζικού, ο Προστάτης του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού) Μεγαλομάρτυρας Άγιος Γεώργιος, παρουσία της πολιτειακής, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου. Ο εορτασμός αυτός αποτελεί σημαντικό γεγονός για την πόλη της Χαλκίδας.
Η αποστολή της Σχολής Πεζικού είναι να εκπαιδεύει στελέχη μέχρι το βαθμό του Λοχαγού, για να καταστούν ικανά να εκτελέσουν τα καθήκοντα τού βαθμού τους  και για ένα έως δύο ανώτερα κλιμάκια. 
Ειδικότερα να εκπαιδεύει: 
– Λοχαγούς Διοικητικούς όλων των Όπλων και Σωμάτων εκτός του ΥΓ.
– Λοχαγούς Αρχιτεχνίτες Πεζικού και Λοιπών Σωμάτων.
– Ανθυπολοχαγούς Πεζικού και Αεροπορίας Στρατού.
– Ανθυπασπιστές Πεζικού Διοικητικούς και Τεχνικούς.
– Ανθυπασπιστές Λοιπών Σωμάτων.
– Μ. Λοχίες Πεζικού – Αεροπορίας Στρατού και Λοιπών Σωμάτων (Διοικητικούς και Τεχνικούς).
– Εφέδρους Αξιωματικούς Πεζικού.
Επιπλέον ενημερώνει περιοδικά τους ανωτέρους Αξιωματικούς Πεζικού επί των εξελίξεων και προόδων του Στρατού γενικά και ειδικότερα του Πεζικού, ενόψει της αναλήψεως διοικήσεως μονάδας, κατόπιν μακροχρονίου απουσίας από το Πεζικό, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.
Στις εγκαταστάσεις της Σχολής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Διοικητήριο, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Τιμών, Αίθουσες Εκπαιδεύσεως, Μουσείο,  Αίθουσα Πολεμικού Παιγνίου “ΙΑΝΟΣ”, Αίθουσες Βαρέων Όπλων Πεζικού, Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Εγκαταστάσεις Διαβιώσεως, Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου και λοιπές εγκαταστάσεις  όπως Ραφείο, Κουρείο, Αναρρωτήριο και Οδοντιατρείο.
Εντός του στρατοπέδου της σχολής βρίσκεται τμήμα των Ενετικών Τειχών της Χαλκίδας.
Ακολουθείστε μας στο Google News